4.11.16

ΑΝΑΨΕ ΦΩΤΙΕΣ - Αναταράξεις στο ΠΑΣΟΚ για το Βενιζέλο - Απάντηση και από το ΚΙΔΗΣΟ για το Γ. Παπανδρέου


Αναταράξεις στο ΠΑΣΟΚ για το Βενιζέλο - Απάντηση και από το ΚΙΔΗΣΟ για το Γ. Παπανδρέου

Χαμηλούς τόνους κρατούν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη για τη δημόσια διαφοροποίηση του Ευάγγελου Βενιζέλου, σχετικά με την υποστήριξη των τροπολογιών για την επαναφορά αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ.
Η απάντηση σε αυτά που υποστηριξε ο κ. Βενιζέλος ήρθε από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλο Χρηστίδη, ο οποίος, μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, ανέφερε ότι την περασμένη Τρίτη συγκλήθηκε το συντονιστικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, όπου ομόφωνα αποφασίστηκε από τους βουλευτές η στάση που θα κρατούσαν στη χθεσινή συζήτηση. «Ο κ. Βενιζέλος κλήθηκε στο συντονιστικό της ΚΟ και απουσίαζε», σημείωσε.
Επιπλέον, τόνισε ότι «με τις αριστοτεχνικές κινήσεις του κ. Λοβέρδου αναγκάστηκε η κυβέρνηση να κάνει πίσω, υπέστη μία τεράστια ήττα κι αυτό είναι το μείζον, ότι το Εθνικό Συμβούλιο της Ραδιοτηλεόρασης θα είναι το υπεύθυνο για τις άδειες».
Σχετικά με το ευρύτερο ζήτημα της στρατηγικής πορείας της Κεντροαριστεράς, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε: «Όλα τα συλλογικά μας όργανα έχουν πάρει απόφαση για έναν αυτόνομο πόλο στην Κεντροαριστερά, με ουσιαστική πολιτική και ιδεολογική τοποθέτηση. Και αυτήν την απόφαση πρέπει να υπερασπιστούμε όλοι συλλογικά και όχι να κατατριβόμαστε σε προσωπικές πολιτικές».
Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πρέπει να ξεχνά τι σημαίνει δεξιά, ενώ συγκυβερνά με τον απολύτως ακροδεξιό, με τον κ. Καμμένο και με τον κ. Δημήτρη Καμμένο, ο οποίος στήριζε την κατάληψη στον Βοτανικό, αθώωσαν τον κ. Νικολόπουλο μαζί με κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας στο ζήτημα της απίστευτης επίθεσης ενάντια στους ομοφυλόφιλους, την οποία εξαπέλυσε».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ κάθε άλλο παρά προοδευτική δύναμη είναι. Εμείς έχουμε μάθει να έχουμε στρατηγική αυτόνομης πορείας και σε αυτήν την πορεία δεν λειτουργούμε με βάση την επικοινωνιακή πολιτική μίας μέρας και δεν μπορούμε να κρύβουμε στον κόσμο τα προβλήματα, κάτω από μία δήθεν σύγκρουση που αφορά τις τηλεοπτικές άδειες», πρόσθεσε.
Τέλος, ο κ. Χρηστίδης υποστήριξε πως είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι συνεχίζονται συζητήσεις στο εξωτερικό για ενδεχόμενο τέταρτο μνημόνιο, για νέα μέτρα και για όλα αυτά τα προβλήματα, τα οποία έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Η ιστορία δεν ξαναγράφεται
«Η Ιστορία έχει καταγράψει - και σιγά σιγά αποκαλύπτονται- όλες τις παραμέτρους μίας μαύρης σελίδας για την πολιτική ζωή και τον δημόσιο βίο της χώρας: Το πώς μία κυβέρνηση του 45% και ένας εκλεγμένος πρωθυπουργός, οδηγήθηκαν σε ανατροπή. Και η Ιστορία δεν ξαναγράφεται κατά τις θελήσεις, τις επιδιώξεις ή τις ύστερες βολικές θεωρήσεις του καθενός», σχολίασε το ΚΙΔΗΣΟ τις σημερινές δηλώσεις του Ευ. Βενιζέλου

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου