28.11.16

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Το ΠΑΣΟΚ τίμησε την Εθνική Αντίσταση

Το ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας τίμησε χθές την Ημέρα Εθνικής Αντίστασης.

 Ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε όλους αυτούς που θυσιάστηκαν για ελευθερία και ανεξαρτησία το 1941 - 1944. 

Αποτελεί χρέος μας –σε μια εποχή δύσκολη, με πολλά ανοιχτά μέτωπα στο διεθνές γεωπολιτικό περιβάλλον και με την εμφάνιση ακραίων αντιλήψεων και φρονημάτων, σε Δύση και Ανατολή– να συνεχίσουμε αταλάντευτα τους αγώνες για Ειρήνη, Δημοκρατία, κοινωνική Αλληλεγγύη.
Στην Καλαμάτα το ΠΑΣΟΚ εκπροσώπησε ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας Γιάννης Πάζιος, συνοδευόμενος από τον Γραμματέα της Συντονιστικής Επιτροπής Δημοτικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Καλαμάτας Νικήτα Βαρελά.
Στην Τρίοδο του Δήμου Μεσσήνης τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στην μνήμη των 12 εκτελεσθέντων από τις δυνάμεις κατοχής. Το ΠΑΣΟΚ εκπροσώπησε η αναπληρώτρια Γραμματέας Ευγενία Κουτσοσταθοπούλου συνοδευόμενη από το Δημοτικό Σύμβουλο Μεσσήνης και μέλος του ΠΑΣΟΚ Νικόλαο Χονδρό.
Η Ημέρα Πανελλαδικού Εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου το 1982 (νόμος 1582/82) με υπογράφοντες το Νόμο μεταξύ άλλων τον Γιώργο Γεννηματά και τον Δημήτρη Κουλουριάνο και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 Νοεμβρίου (ημερομηνία της ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοποτάμου το 1949) για να τιμηθεί η αντίσταση των Ελλήνων κατά των κατοχικών δυνάμεων (Γερμανικών, Ιταλικών και Βουλγαρικών) την περίοδο 1941-1944.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου