11.11.16

Στρατιωτικοποιημένη ζώνη η Αθήνα - Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ενόψει της επίσκεψης Ομπάμα

500 πράκτορες στην Αθήνα !

Στρατιωτικοποιημένη ζώνη θα θυμίζει η Αθήνα το διήμερο 15-16 Νοεμβρίου, με αφορμή την επίσκεψη του Μπάρακ Ομπάμα, την πρώτη επίσκεψη Αμερικανού προέδρου έπειτα από αυτήν του Μπιλ Κλίντον το 1999.
Για την ασφάλεια του απερχόμενου πλανητάρχη και της συνοδείας του σχεδιάζεται να επιστρατευτούν περισσότεροι από 3.000 Έλληνες αστυνομικοί, ενώ από την Ουάσινγκτον θα ταξιδέψουν μαζί του 500 πράκτορες της CIA και της προσωπικής φρουράς του. 
Πιθανότατα, σήμερα θα επιβεβαιωθούν τα στοιχεία των συνοδών ασφαλείας του προέδρου Ομπάμα, οι οποίοι θα προσγειωθούν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» νωρίτερα από το προεδρικό Air Force One, φέρνοντας μαζί τους, μεταξύ άλλων, θωρακισμένα οχήματα για τις μετακινήσεις του υψηλού προσκεκλημένου και τον ειδικό εξοπλισμό τους, μεταξύ των οποίων και drones που θα αναγνωρίζουν τυχόν επιθετικές ενέργειες από αέρος.
Παράλληλα, υπάρχει μέριμνα και για τον καλλωπισμό της πόλης, καθώς συνεργεία του Δήμου έκοψαν τα δέντρα που βρίσκονται κατά μήκος της λεωφόρου της Βασιλίσσης Σοφίας .
Ως είθισται σε αντίστοιχες περιπτώσεις, οι κεντρικές αρτηρίες της πόλης από όπου θα διέρχεται η πομπή του Αμερικανού προέδρου θα κλείνουν μισή ώρα πριν από τη διέλευσή του για τους απαραίτητους ελέγχους. Ιδιαίτερο βάρος έχει δοθεί στη διασφάλιση του χώρου πέριξ του λόφου του Φιλοπάππου, από όπου ο Μπάρακ Ομπάμα τη δεύτερη μέρα της επίσκεψής του θα απευθυνθεί στον ελληνικό λαό. 
Την περιοχή «σαρώνουν» συνεχώς πυροτεχνουργοί, ενώ φρουρείται επί 24ωρου βάσεως.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου