15.11.16

Διαδηλώσεις ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα

 Διαγκωνισμοί με αστυνομικούς στη Σταδίου – Κλειστό το κέντρο – Περίπου 8.000 συνολικά οι διαδηλωτές

Σειρά συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας για την επίσκεψη του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα βρίσκονται σε εξέλιξη το απόγευμα της Τρίτης.

19.00: Διαγκωνισμοί στη Σταδίου μπροστά από τον φραγμό με μέλη της ΛΑΕ, όπου οι δυνάμεις των αστυνομικών απάντησαν με αρκετά μικρής έκτασης χρήση χημικών. Φωτιά σε κάδο στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου εμφανίστηκαν και διμοιρίες ΜΑΤ που βρίσκονταν στο πίσω μέρος της πλατείας.

18.50
Ξεκίνησε η πορεία του ΠΑΜΕ που κατευθύνεται από την Αιόλου προς την Πανεπιστημίου. Οι διαδηλωτές υπολογίζεται ότι υπερβαίνουν τις 4.000.

18.40Έχει αρχίσει η προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, καθώς σε συλλαλητήριο καλούσαν η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) στις 18.30 στην Ομόνοια, από κοινού με το ΠΑΜΕ, τα εργατικά συνδικάτα, τους συλλόγους αυτοαπασχολούμενων, τους συλλόγους γυναικών και φοιτητικούς συλλόγους.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας κλωστοϋφαντουργίας ιματισμού κ. Βασίλης Σταμούλης και από την ΕΕΔΥΕ η κυρία Ελπίδα Παντελάκη, ενώ παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ κ. Δημήτρη Κουτσούμπα.
18.30Ανεβαίνουν τη Σταδίου οι περίπου 4.000 διαδηλωτές, στο ύψος της Παλαιάς Βουλής υπάρχει φραγμός από αστυνομικούς. Εν τω μεταξύ τρεις-τέσσερις διμοιρίες ΜΑΤ ακολουθούν την ουρά της πορείας όπου βρίσκεται και το λεγόμενο «μαύρο μπλοκ».

tovima.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου