12.11.16

Αρχίζουν οι απεργίες στα δημόσια νοσοκομεία

Αρχίζουν οι απεργίες στα δημόσια νοσοκομείαΣτάσεις εργασίας και απεργίες προετοιμάζουν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.
Ειδικότερα,

Στις 14 Νοεμβρίου, ημέρα Δευτέρα: Παναττική στάση εργασίας, από τις 11:00 έως τις 15:00
Στις 24 Νοεμβρίου: Το συνδικάτο των γιατρών συμμετέχει στην πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία, ενώ
Στις 8 Δεκεμβρίου: Πανελλαδική απεργία.
Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) έχει εξαγγείλει αυτές τις κινητοποιήσεις - και έπεται συνέχεια- ενάντια στις απολύσεις των επικουρικών γιατρών, αλλά και για το σύνολο των προβλημάτων του κλάδου.
Η ΟΕΝΓΕ διαμαρτύρεται για την κατάσταση στον χώρο της υγείας, η οποία, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «παραμένει δραματική», με τα νοσοκομεία να βρίσκονται «σε οικονομική ασφυξία».
Η ΟΕΝΓΕ κάνει λόγο για «τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, σε φάρμακα, αναλώσιμα υλικά, αναγκαίο εξοπλισμό και υποδομές», καθώς και για «επιταχυνόμενη συρρίκνωση, υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας».
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, τα κενά σε ειδικευμένους γιατρούς φτάνουν τα 6.600 και οι ανάγκες είναι πολλαπλάσιες. Ενώ μέσα στο επόμενο έτος έρχονται 1.400 απολύσεις επικουρικών γιατρών, οι 1050 μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου 2017.

Απεργία στον Ευαγγελισμό

Εν τω μεταξύ, το σωματείο εργαζομένων στον Ευαγγελισμό αποφάσισε 48ωρη απεργία όλων των εργολαβικών εργατών του νοσοκομείου τη Δευτέρα 14 και την Τρίτη 15 Νοεμβρίου, και συνέλευση για καθορισμό των επόμενων κινητοποιήσεων. Ζητά την καταβολή των δεδουλευμένων Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου και επίδομα άδειας για τους εργολαβικούς εργάτες, την απομάκρυνση των εργολάβων από τα νοσοκομεία και τη μονιμοποίηση των εργολαβικών εργαζομένων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου