2.11.16

Η Ε.Ο.Ε ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΑΦΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Τους συντελεστές των Τελετών Αφής και Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας τίμησε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή .

Ο Πρόεδρος  και τα μέλη της Ολομέλειας της ΕΟΕ είπαν ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εκείνους που προσφέρουν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους και δείχνουν παντού στον κόσμο, το ωραιότερο πρόσωπο της Ελλάδας, μέσα από τις δύο παραδοσιακές Τελετές.
Στο χαιρετισμό του ο Σ. Καπράλος μεταξύ άλλων τόνισε: «Με μεγάλη μας χαρά, υποδεχόμαστε όλους εσάς τους συντελεστές των Τελετών της Ολυμπιακής Φλόγας, στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για να σας πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ και να σας εκφράσουμε το θαυμασμό μας, για όσα έχετε προσφέρει για την επιτυχία ενός εθνικού σκοπού.
Και λέω εθνικό σκοπό, επειδή η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στον ιερό τόπο της Αρχαίας Ολυμπίας, εκεί όπου γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες από τους προγόνους μας, παρουσιάζει σε όλο τον κόσμο, την φωτεινή πλευρά της Ελλάδας και προβάλλει την ιστορία, τις παραδόσεις και τις αρετές της χώρας μας.
Στις δύο Τελετές λοιπόν, καθώς ακολούθησε και η Παράδοση στο Παναθηναϊκό Στάδιο, εσείς αναδείξατε την εικόνα της Ελλάδας για την οποία είμαστε όλοι υπερήφανοι και βοηθήσατε τα μέγιστα ώστε να ξαναθυμηθεί όλος ο πλανήτης, ότι όλα ξεκίνησαν από εδώ, από τη μικρή αλλά τόσο δοξασμένη πατρίδα μας.
Κι όλα αυτά τα κάνετε ανιδιοτελώς, προσφέροντας εθελοντικά όλες τις υπηρεσίες, δίνοντας σε όλους το παράδειγμα ότι εάν οι Έλληνες είναι ενωμένοι και βάζουν το εμείς πάνω από το εγώ, μπορούμε να περιμένουμε καλύτερες ημέρες για την πατρίδα μας.»
Με ιδιαίτερη θέρμη μίλησε και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας της ΕΟΕ Γιάννης Καρράς: «Σας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για αυτό που κάνετε, το οποίο κάνετε με μεγάλο επαγγελματισμό, παρότι προσφέρετε εθελοντικά τις υπηρεσίες. Οι δύο Τελετές της Φλόγας προβάλλουν παγκοσμίως τη χώρα μας και αυτό δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς την παρουσία σας.»
Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν η Πρωθιέρεια Κατερίνα Λέχου, η Χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου, ο συνθέτης Γιάννης Ψειμάδας, η ενδυματολόγος Ελένη Κυριάκου που χορήγησε τις νέες ενδυμασίες των Ιερειών, η εταιρεία ORIFLAME που προσέφερε τα υλικά και επιμελήθηκε το μακιγιάζ όλων των Ιερειών, η βοηθός χορογράφος Αλεξάνδρα Νικολοπούλου και η βοηθός της Μίτση Σιδέρη.
Ακολούθησε η βράβευση των Ιερειών: Λούλα Δασκάλου, Ευγενία Σιγαλού, Ρεγγίνα Λαγγαρού, Νίκη Αποστολίδη, Φωτεινή Πασσά, Παυλίνα Τσιάτσιου, Αθηνά Σακαλή, Ανθούλα Ευκαρπίδου, Ασπασία Λαιμού, Ξανθή Γεωργίου, Χρυσούλα Παππά, Κατερίνα Χατζάκη, Γεωργία Γρίβα, Αλίκη Μπομποτά, Ρωξάνη Βλάσση, Λεονώρα Γαϊτάνου, Νίκη Πεταλά, Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου, Ισμήνη Λιαροπούλου, Πελαγία Πλαγιανάκου, Ιώ Σπηλιωτοπούλου, Σοφία Πουχτού, Νεφέλη Κουλούρη, Ίρις Πανταζάρα, Κορίνα Κόκκαλη, Λυσάνδρα Αναστασοπούλου, Σίσσυ Καπετάνου, Σεσίλ Μάνεση, Γεωργία Καραμέρου, Αυγή Παναγιωτοπούλου.
Στη συνέχεια ήταν η σειρά των ανδρών – χορευτών και τιμήθηκαν οι: Δημήτρης Μαλακασιώτης, Κωνσταντίνος Ζουμπουρλός, Νίκος Ζέκης, Πέτρος Γούτης, Μάριος Σακκάς, Νίκος Γάρδας, Νίκος Ψημίτης, Μενέλαος Κώτσος, Γιάννης Νικολάκης, Πέτρος Ιωάννου, Νικόλας Πορτοκάλης, Κώστας Βλαχογιάννης, Σπύρος Σωτηρόπουλος, Ερρίκος Κωνσταντίνης-Τσεζάνας, Ουσίκ Χανικιάν.
Επίσης τιμήθηκαν οι κορασίδες Φανή Καρανάσιου, Θάλεια Σιούτου, Άρτεμις Μπουμπούκη.

Α.Α.Α

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου