10.11.16

ΒΙΝΤΕΟ - ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ! Η αναπαράσταση της δολοφονίας των bodybuilders στη Μάνη !

Το άγριο έγκλημα είχε σημειωθεί τον Αύγουστο του 2014 - Δράστες οι 19χρονοι Παναγιώτης Μητσός και Νίκος Μοσχανδρέου - Θύματα ο Κωνσταντίνος Σγουρός και Γιάννης ΚομμάτηςΈνα συγκλονιστικό ντοκουμέντο από το μακελειό στη Μάνη που συγκλόνισε το πανελλήνιο τον Αύγουστο του 2014, φέρνει στο φως το protothema.gr. 
Οι 19χρονοι Παναγιώτης Μήτσος και Νίκος Μοσχανδρέου που καταδικάσθηκαν για τη δολοφονία των Κωνσταντίνου Σγούρου και Γιάννη Κομμάτη, κατά τη διαδικασία της αναπαράστασης είχαν περιγράψει μπροστά στην κάμερα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της Ελληνικής Αστυνομίας το ραντεβού θανάτου που έδωσαν με τα θύματά τους.
Σύμφωνα με τους δράστες είχε προηγηθεί ένταση με τα θύματα διότι οι πρώτοι υποστήριζαν ότι είχαν αγοράσει αναβολικές ουσίες από τον Κωνσταντίνο Σγούρο, κάτι που η οικογένεια του τελευταίου διαψεύδει κατηγορηματικά. Με πρόφαση ότι ήθελαν να τους δείξουν ένα αυτοκίνητο προς πώληση, οι νεαροί τους οδήγησαν σε απόμερο σημείο στην περιοχή Αλτομιρά.

Ο Νίκος Μοσχανδρέου βλέπει τους γεροδεμένους Κωνσταντίνο Σγούρο και Γιάννη Κομμάτη, αθλητές του body building, να απομακρύνονται με τον φίλο του Παναγιώτη Μήτσο. Παίρνει την καραμπίνα που είχε κρυμμένη στο αυτοκίνητο και τους ακολουθεί. Είχαν συνεννοηθεί από πριν για το πώς θα αντιδρούσαν σε περίπτωση που το ραντεβού πήγαινε στραβά.
Ο Μήτσος ακούει το γοργό βηματισμό του φίλου του και με μία αστραπιαία κίνηση απομακρύνεται από τους Σγούρο και Κομμάτη, δίνοντας ελεύθερο πεδίο βολής στον έμπειρο από όπλα Μοσχανδρέου.


Κατά τη διάρκεια της αναπαράστασης δεν έλειψαν οι εντάσεις. Όταν ο ιατροδικαστής επιχείρησε να υποβάλλει ερωτήσεις στους δύο κατηγορούμενους, ο συνήγορος υπεράσπισης του Παναγιώτη Μήτσου, Αλέξης Κούγιας, κατέθεσε ένσταση και απείλησε με αποχώρηση από το σημείο.
Όταν συνειδητοποίησαν το κακό που είχαν διαπράξει, επιχείρησαν να εξαφανίσουν τα πτώματα. Έβαλαν τις σορούς στο αγροτικό αυτοκίνητο και τις έδεσαν με σχοινιά για να τις μεταφέρουν σε άλλο σημείο.



Σοκ προκαλεί και το γεγονός ότι οι δράστες έριξαν τις σορούς σε ένα φαράγγι, όπου οι κτηνοτρόφοι της περιοχής πετούν τα ψοφίμια. Όπως πάντως υποστήριξαν, σκοπός τους δεν ήταν να εξαφανίσουν τα πτώματα και το σημείο επελέγη τυχαία.
Οι δύο 19χρονοι από τον Κάμπο Αβίας και την Καλαμάτα κρίθηκαν ένοχοι και καταδικάστηκαν, ωστόσο γλίτωσαν τα ισόβια. Συγκεκριμένα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου καταδίκασε τον Νίκο Μοσχανδρέου σε ποινή φυλάκισης 31 ετών για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και τον Παναγιώτη Μήτσο σε ποινή φυλάκισης 30 ετών για άμεση συνέργεια σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, αναγνωρίζοντάς τους το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας και απορρίπτοντας τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας και του πρότερου έντιμου βίου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι δυο καταδικασθέντες - σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση - θα πρέπει να περάσουν στη φυλακή τα επόμενα 25 χρόνια της ζωής τους. Η υπόθεση, ωστόσο, θα κριθεί και σε δεύτερο βαθμό και δεν αποκλείεται η ποινή τους να αλλάξει.

Τα θύματα Γιάννης Κομμάτης Κωνσταντίνος Σγούρος



Ο δράστης της διπλής δολοφονίας Νίκος Μοσχανδρέου (δεξιά)




Οι δράστες Παναγιώτης Μήτσος και Νίκος Μοσχανδρέου


Φωτογραφία ντοκουμέντο: Ετσι βρέθηκαν οι σοροί των δύο bodybuilders. Για ευνόητους λόγους το protothema.gr έχει αλλοιώσει τη φωτογραφία


Το όπλο του εγκλήματος


Παναγιώτης Σουρέλης
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου