20.11.16

H ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΗΝ FOTBALL-LEAGUE

ΤΟΥ:ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

Ήταν αναμενόμενη, και για τους παροικούντες στην ποδοσφαιρική Ιερουσαλήμ δυστυχώς θεωρείτε ως φυσιολογική η αδιέξοδη κατάσταση στην οποία έχει οδηγηθεί η μήτρα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου ,το πρωτάθλημα της Fotball league.
Από τα πρώτα και μόνο ενδεικτικά ευρήματα του ΣΔΟΕ που έκανε  έλεγχο  στη λίγκα, διαπιστώνεται ότι η κακοδιαχείριση και οι παρατυπίες αν όχι παρανομίες οδήγησαν σε απόλυτο αδιέξοδο την κατάσταση σε ένα ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα  που θα έπρεπε να είναι πρότυπο .
Σύμφωνα λοιπόν με τα ευρήματα του έλεγχου από την εποχή της προεδρίας του Ποινικολόγου Αλέξανδρου Λυκουρέζου οφείλονται στην εφορία 300.00 ευρώ, και άλλα τόσα από την εποχή της διάδοχης κατάστασης στην ηγεσία από τον μεγαλομέτοχο του Λεβαδειακού Γιάννη Κομπότη. Ας ληφθεί υπ όψιν ότι από το 2007 και εντεύθεν δεν έχει γίνει έλεγχος από το ΣΔΟΕ στα οικονομικά της λίγκας ,ούτε φυσικά διαχειριστικός έλεγχος από κάποια ΠΑΕ. Σημειωτέον ότι οι οικονομικοί απολογισμοί της λίγκας έχουν την έγκριση άρα και την συνευθύνη των παραγόντων των ΠΑΕ. Άρα η γνώριζαν και ενέκριναν η αγνοούσαν.  Σημειωτέον ότι οι προαναφερθείσες οφειλές αφορούν το έτος 2005 για τον κ. Λυκουρεζο, το 2006 για τον κ. Κομπότη . Επιπλέον οι εμφανείς οφειλές προς το ΙΚΑ και την Εφορία της λίγκας αγγίζουν τις 250.000 ευρώ για το χρόνο διοίκησης Καλογιάννη και 60.000 για το διάστημα του 3μηνου διοίκησης Σφακιανάκη.
Ουδείς γνωρίζει ,και θα είναι ένα από τα βασικά θέματα που θα τεθούν στο σημερινό τραπέζι του ΔΣ της λίγκας, τι ευρήματα θα προκύψουν όταν παρθεί απόφαση να γίνει διαχειριστικός έλεγχος των προηγούμενων χρόνων είτε από τις ΠΑΕ στη λίγκα είτε από το ΣΔΟΕ.
Έτσι το ταμείο δεν είναι απλά άδειο αλλά είναι και μείον με την λίγκα να μη ξέρει τι χρεωστάει στην εφορία και προς τρίτους, να μην μπορεί να διεξαχτεί πρωτάθλημα από την στιγμή που  η αναξιοπιστία του πρωταθλήματος που σερνόταν ως βαριά σκιά πάνω από την fotball-legue είχε σαν αποτέλεσμα την απόλυτη απαξίωση της με τους χορηγούς που παίζουν μπάλα στο ελληνικό ποδόσφαιρο να της γυρίζουν επιδεικτικά την πλάτη.
Με μηδέν στο ταμείο τους υπάλληλους της διοργανώτριας τρεις  μήνες απλήρωτους τους χορηγούς αρνητικούς ,χωρίς τηλεοπτική κάλυψη και με την ΕΠΟ αλλά και το κράτος να σφυρίζει αδιάφορα σε τι μπορεί να ελπίζει ακόμη και ο ποιο αισιόδοξος στην Football league;
Ας ληφθεί σοβαρά υπ οψιν ότι συνυπεύθυνη για το αδιέξοδο στο όποιο έχει οδηγηθεί η λίγκα των φτωχών εδώ και χρόνια πολύ μεγάλη ευθύνη έχει η Σουπερ-λίγκα.
Η υποχρέωση της S.L να ενισχύει την FL τηρήθηκε τα πρώτα χρόνια και μετά εγκαταλείφτηκε. Στο σημείο αυτό σαφώς προκύπτουν και ευθύνες των προηγούμενων διοικήσεως της FL που δεν διεκδίκησαν αυτά που ρητά προβλέπει ο νόμος στην διάταξη του άρθρου 97Β του Ν2725/99 (Νόμος Φούρα)που ρητά αναφέρει ότι: «Η Ένωση Α΄ κατηγορίας (Δηλαδή η Σούπερ-λιγκ)παρέχει κατά ρητή πρόβλεψη του καταστατικού της οικονομικές ενισχύσεις στα μέλη της καθώς και στους συλλόγους της Β και Γ εθνικής κατηγορίας για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών τους  ισομερώς. Οι ενισχύσεις αυτές εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδα της Ένωσης της Α εθνικής…»
Είναι  πλέον εμφανές και ξεκάθαρο ότι η κατάσταση στην παλε ποτέ ΕΠΑΕ που άλλαξε απλά ονομασία όχι όμως και νοοτροπία, είναι μη αναστρέψιμη και σύντομα θα κληθούν σε προσωπικό επίπεδο όσοι έβαλαν τις υπόγραφες τους και έκαναν κακοδιαχείριση να πληρώσουν το αντίστοιχο τίμημα από την στιγμή που η ιστορική λίγκα φαίνεται να βάζει λουκέτο επ αόριστον.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου