19.11.16

ΒΙΝΤΕΟ-Χίος: Νεκρή ζώνη τα χωράφια γύρω από το hotspot -Αγανακτισμένοι οι ντόπιοι

Αγανακτισμένοι είναι οι Χιώτες αγρότες, καθώς τα χωράφια τους, γύρω από το hotspot της ΒΙ.ΑΛ. Μοιάζουν με νεκρή ζώνη, στην πιο παραγωγική περίοδο του χρόνου.

Σκουπίδια, λεηλατημένες αγροικίες και ξηλωμένα συρματοπλέγματα είναι η καθημερινή εικόνα της περιοχής, ενώ πολλοί αγρότες δήλωσαν στον «Πολίτη» ότι η φετινή χρονιά πήγε χαμένη αφού η οποιαδήποτε απόπειρα καλλιέργειας των χωραφιών τους έπεσε στο κενό.

«Βάλαμε και πατάτες και ζαρζαβατικά και διάφορα άλλα. Ομως ερχόταν και τα ξεφύτρωναν. Όχι όμως για να τα φάνε. Τα πετούσαν στον δρόμο. Προσπαθήσαμε πολλές φορές, όμως η καταστροφή είναι τόσο μεγάλη που πλέον δεν αξίζει τον κόπο», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Η κατάσταση στις ελάχιστες αγροικίες δίπλα στο hotspot είναι ακόμη χειρότερη, καθώς έχουν προκληθεί ζημιές.

Σκηνικό εγκατάλειψης υπάρχει και λίγο πιο μακριά, στα χωράφια που βρίσκονται σε ακτίνα 500 μέτρων. Οπως εξηγούν οι κάτοικοι ενώ θα έπρεπε τέτοια εποχή να γίνεται το μάζεμα της ελιάς, οι εκτάσεις έχουν αφεθεί στην τύχη τους.

«Κανείς δεν τολμάει να πατήσει εδώ μέσα. Παντού υπάρχουν σκουπίδια, κουβέρτες, εκατοντάδες μπουκάλια και περιττώματα. Ποιος θα έρθει να μαζέψει ελιές;», διερωτώνται.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου