8.12.16

Ακου τη γιαγιά: Τι λέει μια 100χρονη σεξολόγος για το σεξ…

Αυτή η γιαγιούλα δεν είναι απλά μια μεγάλη γυναίκα που έτυχε να έχει μεγάλη πείρα στο σεξ. 

Η Shirley Zussmanπου έκλεισε τα 100 είναι σεξολόγος (!) και λόγω της μακρόχρονης εμπειρίας όσα λέει για το σεξ έχουν μια κάποια βαρύτητα.
Οταν ρωτήθηκε από το Time για το ποιοτικό σεξ σε οποιαδήποτε ηλικία η 100χρονη σεξοθεραπεύτρια απάντησε:
«Η σεξουαλική απόλαυση είναι μόνο ένα κομμάτι από το τι θέλει ένας άντρας από μια γυναίκα και μια γυναίκα από έναν άντρα. Αυτό που ζητούν είναι οικειότητα. Θέλουν να είναι κοντά ο ένας με τον άλλον. Ζητούν κατανόηση. Άνεση. Διασκέδαση. Και κάποιον που να νοιάζεται όχι μόνο για το κρεβάτι. Πιστεύω ότι ότι άνθρωποι ψάχνουν πάντα το ίδιο πράγμα, άσχετα σε ποια γενιά ανήκουν» σημειώνει η αιωνόβια σεξολόγος.
Φυσικά η Zussman όλα τα χρόνια που δούλευε ως σεξολόγος και δουλεύει ακομα (!) έχει δει πολλές αλλαγές στη νοοτροπία της προσέγγισης της σεξουαλικότητας.
«Σοκάρομαι από την έλλειψη επαφής των ανθρώπων εξαιτίας των iPhones, παρόλο που λατρεύω το δικό μου. Υπάρχει ελάχιστη φυσική επαφή. Οι άνθρωποι αγγίζονται πια λιγότερο, μιλούν και κρατιούνται λιγότερο».
Οπως είχε πει πριν λίγο καιρό σε άλλη συνέντευξή της τα ζευγάρια σήμερα έχουν ΕΝΑ ΑΓΧΟΣ: την επίδοση στο κρεβάτι και αυτό τους εμποδίζει να νοιώσουν την πραγματική απόλαυση: «Ο κόσμος βλέπει το σεξ απλώς σαν πράξη και όχι σαν ένα πανόραμα εμπειριών. Ο τρόπος που το προσεγγίζουν είναι πολύ μονοδιάστατος.»
ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
Ποιο είναι το πιο κοινό πρόβλημα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει διαχρονικά ως σεξοθεραπεύτρια;
«Αυτό που απασχολεί τους περισσότερους είναι η ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΥΜΙΑΣ. Κάτι το οποίο είναι και το πιο δύσκολο για να ξεπεραστεί. Μια πελάτισσα μου ας πούμε μου έλεγε ότι αγαπούσε τον άντρα της αλλά με τις δουλειές και τις καθημερινές σκοτούρες ήθελε απλά να την αφήνει στην ησυχία της.»
Η πεπειραμένη σεξολόγος όμως λέει πως υπάρχει λύση σε αυτό το πρόβλημα:
«Πρέπει να βάζεις προτεραιότητες. Να αποφασίσεις τι είναι σημαντικό για σένα, τι σε κάνει να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου και μετά να βοηθήσεις το σύντροφό σου να νιώσει καλά.»
Και μάλιστα σε όλη αυτή τη διαδικασία η  Zussman τονίζει πως δεν χρειάζεται να γίνεται μόνο μέσω του σεξ αλλά μέσω της επαφής γενικά: «Κάντε ένα μπάνιο μαζί, πηγαίνετε μια βόλτα στο πάρκο, αφιερώστε χρόνο και φροντίστε ο ένας τον άλλον.»
Εκτός βέβαια από όλα αυτά η Zussman προσθέτει πως το να δοκιμάζουν τα ζευγάρια καινούργια πράγματα στο σεξ είναι μια πρακτική που δίνει ζωή στη σχέση.
Χρήσιμες συμβουλές και για εικοσάχρονους που θέλουν να την βρουν ερωτικά με κάποιον και για 50αρηδες, 60αρηδες ή και 90αρηδες…



 dete.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου