8.12.16

Τρία σοβαρά επιβεβαιωμένα κρούσματα γρίπης και 1 θάνατος ήδη στην χώρα μας

Το εμβόλιο χρειάζεται περί τις 15 ημέρες για να επιτύχει το μέγιστο αριθμό αντισωμάτων στον οργανισμό μας και ως εκ τούτου, υπάρχει ακόμα χρόνος για να το κάνουν όσοι το χρειάζονται.

Όποιος πρέπει να κάνει το αντιγριπικό εμβόλιο και το έχει αμελήσει, ας σπεύσει. Το τελευταίο 15ήμερο θρηνήσαμε ήδη ένα θύμα της γρίπης ενώ νοσηλεύτηκαν συνολικά τρεις σοβαρά πάσχοντες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. 
Αυτό επιβεβαίωσε στο iatropedia λοιμωξιολόγος του ΚΕΕΛΠΝΟ επισημαίνοντας ότι ο ιός που έδωσε τα πρώτα σοβαρά κρούσματα γρίπης για τον φετινό χειμώνα είναι ο Η3Ν2.
Δείτε καταρχάς παρακάτω τι αναφέρεται στην σελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ:
"Από την εβδομάδα 40/2016 έως και την εβδομάδα 47/2016 (21–27 Νοεμβρίου 2016) καταγράφηκαν 3
σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, με νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ. . Το ίδιο χρονικό διάστημα καταγράφηκε ένας (1) θάνατος από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη, ο οποίος επίσης αφορούσε ασθενή που νοσηλεύτηκε σε Μ.Ε.Θ.".

Ο ένας εκ των τριών πάντως είχε επιστρέψει από την Γαλλία όπου κόλλησε τον ιό και έφτασε στην χώρα μας ήδη σε κακή κατάσταση. Ο ιός που οδήγησε τους ασθενείς αυτούς με σοβαρές επιπλοκές στην ΜΕΘ ήταν ο Η3Ν2, ο μεταλλαγμένος του χειμώνα 2014-15 που είχε "θερίσει" ζωές στο βόριο ημισφαίριο.
Όπως αναφέρουν από το ΚΕΕΛΠΝΟ, πρόκειται για δύο άνδρες και μία γυναίκα όλοι άνω των 60 ετών και με υποκείμενα νοσήματα.
Το εμβόλιο χρειάζεται περί τις 15 ημέρες για να επιτύχει το μέγιστο αριθμό αντισωμάτων στον οργανισμό μας και ως εκ τούτου, υπάρχει ακόμα χρόνος για να το κάνουν όσοι το χρειάζονται. Δηλαδή να σπεύσουν να το κάνουν άτομα με υποκείμενα νοσήματα, παιδιά και ηλικιωμένοι άνω των 60, άνθρωποι που υποφέρουν από νοσογόνο παχυσαρκία, έγκυες όλων των τριμήνων, υγειονομικοί, όσοι ζουν σε κλειστές κοινότητες και όσοι φροντίζουν παιδιά, ηλικιωμένους και ανοσοκατασταλμένους.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου