15.12.16

Πανελλαδικές για 3 ακόμη χρόνια. Μετά οι αλλαγές, λέει ο υπουργός

Νέο σχέδιο για την αναμόρφωση του εκπαιδευτικού συστήματος προωθεί η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας με στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης της κοινωνίας προς το δημόσιο σχολείο.
Όπως ανέφερε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, το σχέδιο κινείται σε τέσσερις άξονες, στην αναβάθμιση του Λυκείου με προγράμματα σπουδών και επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, στη θεσμοθέτηση του Εθνικού Απολυτηρίου, στην κατάργηση των Πανελλαδικών και στην αναμόρφωση του πρώτου έτους των ΑΕΙ.
 
Ο κ. Γαβρόγλου
 υπογράμμισε ότι το σύστημα για το εθνικό απολυτήριο θα είναι αδιάβλητο με ταυτόχρονη διενέργεια εξετάσεων σε όλα τα σχολεία κοινών θεμάτων. 
Μιλώντας στην ΕΡΤ, εξήγησε ότι
 τα επόμενα τρία χρόνια θα συνεχιστούν οι Πανελλαδικές και στη συνέχεια θα αλλάξει το σύστημα για τους μαθητές. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι από τον επόμενο Σεπτέμβριο θα αρχίσουν οι μεταβολές στα σχολεία.
Ο υπουργός τόνισε ακόμη πως μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τη συγκρότηση επιτροπής υψηλού επιπέδου που θα πραγματοποιήσει οικονομική μελέτη για τις ανάγκες του εκπαιδευτικού συστήματος, κάτι που δεν έχει γίνει, όπως ανέφερε, από συστάσεως του ελληνικού κράτους. Αποκάλυψε πως πρόθεση
 του πρωθυπουργού είναι να δεσμευθεί ότι εντός της επόμενης τριετίας θα καλυφθούν από τον προϋπολογισμό οι ανάγκες που θα προκύψουν από τη μελέτη.

skai.gr    

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου