2.12.16

Κυβερνητική πηγή: Εκλογές αν συνεχίσουν να μας πιέζουν για μέτρα - σοκ 4,2 δισ.

ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ

Κυβερνητική πηγή: Εκλογές αν συνεχίσουν να μας πιέζουν για μέτρα - σοκ 4,2 δισ.
Αυτό που όλοι υποψιάζονταν και είχαν στο μυαλό τους επιβεβαίωσε κορυφαία κυβερνητική πηγή σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους. Κατ' αρχάς παραδέχθηκε ότι οι πιέσεις για μέτρα μετά το 2018 δεν είναι 3,5 δισ. όπως φανταζόμασταν αλλά ανεβαίνουν στα 4,2 δισ. ευρώ.Τόνισε ότι η συμφωνία πρέπει να κλείσει μέχρι τα Χριστούγεννα επισημαίνοντας ότι «εκεί οδηγεί και η εκτίμηση όλων ότι πρέπει η ποσοτική χαλάρωση να ισχύσει τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο».
Ακόμη παραδέχθηκε ότι δεν θα γλιτώσουν το πλεόνασμα 3,5% αλλά κι ότι υπάρχουν πιέσεις να ισχύσει αυτό και μετά το 2020! Μάλιστα όπως είπε χαρακτηριστικά: «Οι θεσμοί ζήτησαν πολιτική απόφαση για το 2019 και το 2020 αλλά η κυβέρνηση αρνήθηκε γιατί δεν μπορεί να δεσμεύσει την επόμενη κυβέρνηση...».
Είπε ακόμα ότι «καμία ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να δεχθεί περαιτέρω μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων» αφήνοντας να εννοηθεί ότι αν επιμείνουν θα πυροδοτηθούν πολιτικές εξελίξεις.
Αναφερόμενος στα σενάρια εκλογών σε ερώτηση δημοσιογράφων τόνισε ότι τις σκέψεις που κάνουν εδώ στην Ελλάδα όλοι για πρόωρες κάλπες τις ξέρουν και οι δανειστές. Επομένως και θα πρέπει να σταθμίσουν το σενάριο των πολιτικών εξελίξεων και να πάψουν να πιέζουν.
Πρόσθεσε ότι με την ποσοτική χαλάρωση τα επιτόκια θα πέσουν στο ύψος εκείνων της Πορτογαλίας και εμφανίσθηκε βέβαιος ότι οι αγορές προεξοφλούν συμφωνία. Δεν εμφανίσθηκε ωστόσο αισιόδοξος ότι θα συμμετάσχει το ΔΝΤ και αναφερόμενος στα εργασιακά είπε ότι «οι ευρωπαίοι δεν θα μας αντιμετωπίσουν τόσο σκληρά όσο το ΔΝΤ».
«Η Κομισιόν έδωσε εγγυήσεις ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπισθεί σαν κανονική ευρωπαϊκή χώρα», είπε ακόμα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «όταν τελειώσουν οι εκλογές το 2017 οι ευρωπαίοι θα ξανασυζητήσουν το πλεόνασμα 3,5%».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου