29.12.16

ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΣ ΧΙΟΝΙΑΣ 5-15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ;

Μία απίθανη εξέλιξη συμβαίνει τις τελευταίες μέρες στα Παγκόσμια μοντέλα πρόβλεψης καιρού...

Νέος χιονιάς μεγαλύτερης δυναμικής και ισχύος φαίνεται να σαρώνει τη χώρα μας μεταξύ περίπου 5-15 Ιανουαρίου, χτυπώντας με σφοδρές χιονοθύελλες, αυτή την φορά την βόρεια Ελλάδα και την Θεσσαλονίκη αλλά και περιοχές της κεντρικής χώρας και της Αθήνας.

Ο νέος χιονιάς που προκύπτει βάση επίσημων προγνωστικών στοιχείων, φαίνεται να επηρεάζει αρχικά την βόρεια Ελλάδα αυτή τη φορά και μετέπειτα και την κεντρική αλλά και νότια χώρα, με χιόνια που θα φτάνουν σε χαμηλά υψόμετρα ακόμα και της Κρήτης και των Κυκλάδων.

Όπως θα δείτε στις παρακάτω εικόνες του προγνωστικού μοντέλου GFS, η χώρα μας και γενικότερα η Ελλάδα και η Τουρκία αλλά και η Κύπρος, θα βρίσκονται στο μάτι του Σιβηρικού κυκλώνα, ο οποίος θα μεταφέρει ιδιαίτερα χαμηλές πιέσεις οι οποίες θα συνδυάζονται με αρκετά μεγάλα ποσοστά υγρασίας από το Ιόνιο και το Αιγαίο πέλαγος, γεγονός που θα προκαλέσει όπως όλα δείχνουν σαρωτικές χιονοθύελλες και χιονοπτώσεις γενικότερα ακόμα και σε μηδενικά υψόμετρα της βόρειας αρχικά και μετέπειτα της κεντρικής Ελλάδας.

Υπογραμμίζουμε πως τούτη η πρόβλεψη, είναι η τάση και μόνο η τάση για τον καιρό μεταξύ 5-10 Ιανουαρίου στη χώρα μας. Αυτή την φορά αξιόλογες χιονοπτώσεις με χιονόστρωση, ίσως δεχτεί και η Θεσσαλονίκη.



Φαίνεται πως η περιοχή μετά από πολλά χρόνια, έχει μπει σε μία πολική δίνη θα λέγαμε, μέσα στην οποία για τις επόμενες 15-20 περίπου μέρες, θα δέχεται συνεχόμενες ψυχρές εισβολές με χιονοθύελλες.



πηγή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου