15.12.16

Με τον κόκορα στην αφίσα του το 5ο Καλαματιανό Καρναβάλι 2017!

Η παρουσία του κόκορα χαρακτηρίζει την αφίσα του 5ου Καλαματιανού Καρναβαλιού 2017, ενός ζώου που συμβολίζει την αφύπνιση, την έγερση, όπως ανέφερε η εθελόντρια σχεδιάστρια της αφίσας Ακριβή Καλογερόπουλου, σε συνέντευξη Τύπου, σήμερα Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016.
Ο Πρόεδρος της Καρναβαλικής Επιτροπής Παναγιώτης Γιαννόπουλος είπε ότι οι προετοιμασίες βρίσκονται σε εξέλιξη και όλες οι επιμέρους ομάδες προχωρούν στο έργο που τους έχει ανατεθεί, για τα γκρουπ, για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, για το πρόγραμμα του 5ου Καλαματιανού Καρναβαλιού. 
Μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, θα ξεκινήσει να λειτουργεί το Γραφείο της Καρναβαλικής Επιτροπής στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, με εθελοντές που θα καλύπτουν την πρωινή και την απογευματινή λειτουργία του Γραφείου.
Στις 23 Ιανουαρίου 2017 θα αρχίσει η παρουσίαση των στολών των γκρουπ στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. 
Ήδη 17 ομάδες έχουν δηλώσει συμμετοχή στο 5ο Καλαματιανό Καρναβάλι 2017, ενώ υπάρχουν και άλλες που έχουν εκφράσει την επιθυμία να συμμετάσχουν.
Όσοι ενδιαφέρονται να μετάσχουν, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ηλεκτρονικά μέσα από την ιστοσελίδα www.kalamatianokarnavali.gr 
H Xρυσή Λιάππα ανέφερε ότι υπάρχουν πρωτότυπες και χαρούμενες ιδέες για το 5ο Καρναβάλι, κάλεσε δε Συλλόγους, Φορείς, Σχολεία να δηλώσουν συμμετοχή. Όσοι θέλουν πληροφορίες, ιδιαίτερα σχετικά με τα πληρώματα, μπορούν να καλέσουν στα τηλέφωνα της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας: 27210 95611 και 83086. Επίσης, πληροφόρηση παρέχεται και στην επίσημη ιστοσελίδα του Καλαματιανού Καρναβαλιού στο facebook, ενώ αργότερα θα ενεργοποιηθεί με πλουσιότερο περιεχόμενο η ιστοσελίδα του Καρναβαλιού.
Η Τασούλα Φοίφα ανέφερε ότι η Επιτροπή του Καρναβαλιού ζητεί νέους και νέες 16 έως 18 ετών, που θα πλαισιώσουν την πριγκίπισσα Ιζαμπώ κατά την εναρκτήρια τελετή. Το ενδιαφέρον τους μπορούν να δηλώσουν όσοι επιθυμούν μέσω των τηλεφωνικών αριθμών της «Φάρις», που προαναφέρθηκαν.
Τέλος, ο Γιώργος Φάβας δήλωσε τη συστράτευσή του στην προσπάθεια προετοιμασίας του 5ου Καλαματιανού Καρναβαλιού 2017.
Η έναρξη του Καρναβαλιού έχει προγραμματισθεί να γίνει την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017, στην Κεντρική Πλατεία - Βασιλέως Γεωργίου της Καλαμάτας. Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η νυχτερινή παρέλαση και στις 26 Φεβρουαρίου 2017 θα γίνει η μεγάλη παρέλαση, που θα καταλήξει στην Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, όπου θα πραγματοποιηθεί συναυλία, με την οποία θα κλείσει το Καρναβάλι.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου