5.12.16

ΦΩΤΟ - ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ...ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ !!! Κραυγή απόγνωσης από 50χρονο που ζει σε παράπηγμα χωρίς ρεύμα και νερό

Σε συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης μέσα σε μια ξύλινη παράγκα ζει ένας άνδρας στην περιοχή της Γυφτοπάναινας στην Ηλεία, ο οποίος απευθύνει έκκληση στην Πολιτεία να τον βοηθήσει σε αυτή τη δύσκολη μάχη για την επιβίωσή του.
Ο Χρήστος Τσατσαμπάς, 50 ετών, έχει βρει καταφύγιο σε ένα από τα παραπήγματα πάνω στην κοίτη του ποταμού Αλφειού, τα οποία έχουν δημιουργηθεί από ψαράδες και κυνηγούς που επισκέπτονται το σημείο.
Ο 50χρονος, που τα τελευταία δύο χρόνια έχει μείνει άστεγος, μάταια προσπαθεί να «ζεστάνει» τις νύχτες του στην παράγκα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, νερό και θέρμανση, σε ένα σημείο που ειδικά τώρα το χειμώνα αποτελεί κίνδυνο για την ίδια την ζωή του.
Ναι, μεν, στον πρόχειρο οικίσκο έχει γλιτώσει από τη βροχή και τα ακραία καιρικά φαινόμενα, όμως τίποτα δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλειά του, αφού όταν τα νερά του ποταμού φουσκώνουν επικίνδυνα ο ίδιος είναι εκτεθειμένος και κινδυνεύει να πνιγεί από τα ορμητικά υδάτινα ρεύματα. Για αυτό, άλλωστε, παραμένει ξάγρυπνος ολόκληρα μερόνυχτα, φοβούμενος για τα χειρότερα.
Όπως ανέφερε στην εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ», τα τελευταία δύο χρόνια, που ζει στο σημείο, μην έχοντας κάποια άλλη στέγη, προσπαθεί με «νύχια και με δόντια» να κρατηθεί στην ζωή, ενώ οι άθλιες συνθήκες που επικρατούν τώρα το χειμώνα, καθιστούν την υγεία του ευάλωτη.
Η ξύλινη παράγκα που υπάρχει στο σημείο, άλλωστε δεν έχει δημιουργηθεί για κανονική στέγη, αλλά με σκοπό να περνούν κάποιες ώρες εκεί, οι ψαράδες και οι κυνηγοί που επισκέπτονται το συγκεκριμένο σημείο.
Το μόνο που ζητά ο Χρήστος Τσατσαμπάς από την Πολιτεία είναι να του παραχωρηθεί ένα λυόμενο, προκειμένου να ζήσει με αξιοπρέπεια τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του, χωρίς τον καθημερινό φόβο του πνιγμού από τα νερά του ποταμού, που βρίσκονται μόλις τρία μέτρα από την πόρτα του παραπήγματος.
«Εδώ είναι η κοίτη του ποταμού Αλφειού στην περιοχή Γυφτοπάναινα όπου υπάρχει εδώ μια παράγκα των ψαράδων και επειδή δεν έχω που να μείνω, είμαι άστεγος με φιλοξενούν εδώ. Δεν υπάρχει ούτε ρεύμα, ούτε θέρμανση και θα ήθελα η Πολιτεία και η Νομαρχία να μου παραχωρήσουν ένα λυόμενο να πηγαίνω κι εγώ σαν άνθρωπος να κοιμάμαι και να μην φοβάμαι πως θα με πνίξει το ποτάμι», αναφέρει ο 50χρονος, Χρήστος Τσατσαμπάς.
Το πενιχρό εισόδημα των 200 ευρώ που λαμβάνει από το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, δεν φτάνουν ούτε για τα απαραίτητα, πόσο μάλλον για να καταφέρει να νοικιάσει ένα μικρό σπίτι.
Η μόνη βοήθεια που έχει μέχρι σήμερα είναι ένας φίλος του, ο οποίος μένει στην ίδια περιοχή και σχεδόν καθημερινά τον στηρίζει όπως μπορεί.
Ο κ. Χαράλαμπος Ασημακόπουλος, σημείωσε πως είναι απαραίτητο ο άτυχος άνδρας να απομακρυνθεί άμεσα από εκεί, χαρακτηρίζοντας αδιανόητη την παραμονή κάποιου στο ξύλινο σπιτάκι για πολλές ώρες.
Ο 50χρονος κοιμάται και ξυπνάει σε αυτό για δύο χρόνια, παίζοντας τη ζωή του καθημερινά κορώνα-γράμματα…



ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου