«Αφού το έγραψε το NEWSMESSINIA ... έτσι είναι»!

19.12.16

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 9 ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ 50 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ - Τρόμος στο Βερολίνο: Φορτηγό σκορπίζει το θάνατο σε χριστουγεννιάτικη αγορά - Συνελήφθη ο δράστης


Τρόμος στο Βερολίνο: Φορτηγό σκορπίζει το θάνατο σε χριστουγεννιάτικη αγορά - Συνελήφθη ο δράστης [BINTEO]Τον τρόμο σκόρπισε στο Βερολίνο φορτηγό που έπεσε πάνω σε πλήθος ανθρώπων σε χριστουγεννιάτικη αγορά απόψε, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον εννέα άνθρωποι και να τραυματιστούν τουλάχιστον άλλοι πενήντα.
Γερμανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο αριθμός των θυμάτων πιθανόν να αυξηθεί, ενώ οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε παρακείμενα νοσοκομεία.
Το Γερμανικό Πρακτορείο μεταδίδει ότι πιθανόν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στην αστυνομία.
Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ ενημερώθηκε για την επίθεση η οποία διαπράχθηκε απόψε σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο κέντρο του Βερολίνου με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον εννέα άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι, δήλωσε ο εκπρόσωπός της Στέφεν Ζάιμπερτ.
Η Μέρκελ «πενθεί» για τα θύματα, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας.
Τρόμος στο Βερολίνο: Φορτηγό σκορπίζει το θάνατο σε χριστουγεννιάτικη αγορά - Συνελήφθη ο δράστης [BINTEO]Λίγο νωρίτερα η αστυνομία της γερμανικής πρωτεύουσας κάλεσε τους Βερολινέζους να «παραμείνουν στα σπίτια τους» με ανάρτησή της στο Twitter.
Εξάλλου ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης, ο άνθρωπος που έριξε το φορτηγό πάνω στο πλήθος, έχει συλληφθεί.
Ο ίδιος εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι ο συνοδηγός του φορτηγού σκοτώθηκε.
Τρόμος στο Βερολίνο: Φορτηγό σκορπίζει το θάνατο σε χριστουγεννιάτικη αγορά - Συνελήφθη ο δράστης [BINTEO]Τρόμος στο Βερολίνο: Φορτηγό σκορπίζει το θάνατο σε χριστουγεννιάτικη αγορά - Συνελήφθη ο δράστης [BINTEO]Η επίθεση διαπράχθηκε κοντά στη λεωφόρο Κουρφούρστενταμ, στο δυτικό τμήμα του Βερολίνου. Το φορτηγό έπεσε πάνω σε ανθρώπους που διασκέδαζαν και έκαναν τις χριστουγεννιάτιες αγορές τους, καθώς και σε εργαζόμενους στην αγορά.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, το φορτηγός έπεσε πάνω στους ανυποψίαστους πολίτες με ταχύτητα μεγαλύτερη των 60 χλμ/ώρα.
Αναπόφευκτα, στο μυαλό έρχονται εικόνες από την επίθεση που σημειώθηκε τον Ιούλιο στη Νίκαια, ανήμερα της εθνικής επετείου των Γάλλων. Το "χτύπημα" έγινε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, που είχε γίνει στη γαλλική πόλη, όπου ήταν σε εξέλιξη ο εορτασμός για την πτώση της Βαστίλης. Εκείνο το βράδυ 84 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 65 τραυματίστηκαν.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου