16.12.16

Πιστώθηκαν σήμερα !!«Ένεση» ρευστότητας 932 εκατ. ευρώ στους λογαριασμούς 622.000 αγροτών


«Ένεση» ρευστότητας 932 εκατ. ευρώ στους λογαριασμούς 622.000 αγροτών

Πιστώθηκαν σήμερα στους λογαριασμούς 622 χιλιάδων αγροτών συνολικά 932 εκατ. ευρώ του υπολοίπου της βασικής ενίσχυσης και της πράσινης ενίσχυσης, όπως ανακοινώθηκε από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου.Είχε προηγηθεί η πληρωμή της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης, ύψους περί τα 770 εκατ. ευρώ.
Όπως σημείωσε, την επόμενη εβδομάδα θα πληρωθούν 245 εκατ. ευρώ της εξισωτικής αποζημίωσης σε περίπου 300 χιλιάδες αγρότες των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών.
Αν σε αυτές τις πληρωμές προστεθούν τα περίπου 250 εκατ. ευρώ που αναλογούν στους συνταξιούχους του ΟΓΑ από το πλεόνασμα που θα διανείμει η κυβέρνηση, μιλάμε για ένα ποσό της τάξης των 2,2 δισ. «ζεστό χρήμα» που πέφτει, μέσα σε λίγες ημέρες, στην ελληνική ύπαιθρο, πρόσθεσε.
«Πρέπει να πούμε ότι αυτή τη στιγμή γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια ανασυγκρότησης του αγροτικού τομέα. Υπάρχουν οι πόροι, υπάρχουν οι άνθρωποι, υπάρχει το σχέδιο, υπάρχουν οι δυνατότητες», τονίζει και συμπληρώνει: «Από την πλευρά μας, όχι μόνον διασφαλίζουμε ότι οι αγρότες παίρνουν τα χρήματα που δικαιούνται και τα παίρνουν έγκαιρα, αλλά δημιουργούμε και τις προϋποθέσεις ώστε τα «λεφτά να πιάνουν τόπο» όπως λέει ο λαός μας».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου