9.12.16

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Έργο Aristoil: Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του ελαιολάδου

Ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη οι εργασίες της 1ης Διακρατικής Συνάντησης του έργου ARISTOIL «Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου του ελαιολάδου μέσω της ανάπτυξης και εφαρμογής καινοτόμων μεθόδων παραγωγής και ελέγχου ποιότητας σχετικά με τις ευεργετικές, για την υγεία, ιδιότητες του», που υλοποιεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου - Π.Ε. Μεσσηνίας, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας Interreg Med, σε συνεργασία με τον ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΕΟΕΣ) ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ.
Η συνάντηση, που διήρκεσε δύο ημέρες, ολοκληρώθηκε με ημερίδα παρουσίασης του έργου, σε φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, ελαιοπαραγωγούς και φορείς του κλάδου του ελαιολάδου, και στο ευρύ κοινό.
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκαν οι στόχοι του έργου, τα βασικά βήματα υλοποίησής του, ο ρόλος των εταίρων και τα αναμενόμενα αποτελέσματα.
Η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, στο καλωσόρισμά της εκ μέρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία του έργου Aristoil ως εργαλείου ενίσχυσης του εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών, εντασσόμενο στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας της Περιφέρειας Πελοποννήσου για ουσιαστική στήριξη του ελαιοπαραγωγικού κλάδου.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του  o Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος
Τατούλης, ο οποίος αναφέρθηκε στην αγροδιατροφή ως μοχλό ανάπτυξης της περιφέρειας Πελοποννήσου. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Κ. Τατούλης τόνισε τη σημασία της δημιουργίας ενός ισχυρού brand name για τα ελαιόλαδα με ισχυρισμό υγείας, που θα προσδώσει υπεραξία στο προϊόν και θα αποτελέσει έναν ακόμα ισχυρό κρίκο στην αλυσίδα της προώθησης του γαστρονομικού τουρισμού της Πελοποννήσου.
Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν επίσης ο Δρ. Νικόλαος Κρημνιανιώτης- Συντονιστής του Έργου, ο κ. Ηλίας Στρατηγάκος - Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης , ο Δρ. Σπύρος Σπυρίδων, Πρόεδρος ΔΣ ΕΟΕΣ Εύξεινης Πόλης, Μέλος ΕτΠ, ο Καθ. Προκόπης Μαγιάτης, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, Τομέας Φαρμακογνωσίας & Χημείας Φυσικών Προϊόντων, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Περικλής Μαντάς και εκπρόσωποι των διακρατικών εταίρων του έργου.
Τη εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρόεδρος του ΤΕΙ, κ. Βελισσαρίου, ενώ παρέστησαν και η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κα Αδαμαντία Τζανετέα, οι Δήμαρχοι Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας και Οιχαλίας Αριστείδης Σταθόπουλος, ο αντιδήμαρχος Μεσσήνης κ. Γεωργακόπουλος, η περιφερειακή σύμβουλος κ. Μπούζα, καθώς και αρκετοί παραγωγοί ελαιολάδου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου