16.12.16

Με το νέο έτος η σύνδεση ταμειακών μηχανών με το Τaxis

Πάντως, στο σχέδιο νόμου δεν παρέχονται συγκεκριμένες λεπτομέρειες για την εφαρμογή του μέτρου 

Τη σύνδεση των ταμειακών μηχανών με το ηλεκτρονικό σύστημα Τaxis, προβλέπει το νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα, με στόχο τη μείωση της φοροδιαφυγής. Σύμφωνα με το άρθρο 69 του νομοσχεδίου, οι επιχειρήσεις αλλά και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, υποχρεούνται να διαβιβάζουν ηλεκτρονικά σε βάση δεδομένων της Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ), τα στοιχεία των εκδιδόμενων λογιστικών αρχείων.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών που επικαλείται η Καθημερινή, με τη συγκεκριμένη διάταξη ανοίγει ο δρόμος για την οnline διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα συστήματα της ΓΓΔΕ. Η καταγραφή της συναλλαγής θα γίνεται σε πραγματικό χρόνο, και η εφορία θα μπορεί να ελέγχει τον τζίρο επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών.

Πάντως, στο σχέδιο νόμου δεν παρέχονται συγκεκριμένες λεπτομέρειες για την εφαρμογή του μέτρου όπως επίσης και η ημερονημίνα έναρξης της διασύβνδεσης των ταμειακών μηχανών με το Taxis. Oι λεπτομέρειες και η έκταση του μέτρου θα καθοριστούν με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου