27.12.16

ΧΙΟΝΙΑΣ ΤΥΠΟΥ ''BIG ONE'' ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ !!

Ο χιονιάς ''THE BIG ONE'' ονομάστηκε έτσι, διότι θα έχει διάρκεια και θα στέλνει πολλά χιόνια το χρονικό διάστημα 28-31 Δεκεμβρίου σε περιοχές της Θεσσαλίας, του βόρειου, κεντρικού, ανατολικού και νοτίου Αιγαίου αλλά και της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και της ανατολικής Πελοποννήσου.

Σε ένα κύμα του χιονιά αυτού μεταξύ 29-31 Δεκεμβρίου,  στο Greek-Weather.Org προβλέπουν πως θα σημειωθεί το χιονοφαινόμενο Aegean effect snow. Το συγκεκριμένο φαινόμενο σημειώνεται όταν εγκλωβίζεται ψύχος σε συνδυασμό με πυκνά χιόνια σε όλο το Αιγαίο πέλαγος.

Σε περίπτωση ενός τέτοιου φαινομένου, πυκνά χιόνια και χιονοθύελλες, σημειώνονται στη νότια Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά Ελλάδα και κυρίως την Εύβοια και την Αττική, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου αλλά ακόμα και νησιά του κεντρικού και νότιου Αιγαίου καθώς και περιοχές της ανατολικής και κεντρικής Πελοποννήοσυ.

Μάλιστα το φαινόμενο αυτό όταν σημειώνεται μέσα στο Αιγαίο, κρατάει τουλάχιστον για 2-4 ημέρες, δίνοντας χιόνια ακόμα και μέσα στην Αθήνα και τον Πειραιά με στρώσιμο ως και 10-20 εκατοστά. Η πρόβλεψη μας κάνει λόγο για δημιουργία του φαινομένου αυτού μεταξύ 29-31 Δεκεμβρίου πάνω από το Αιγαίο πέλαγος, με θυελλώδεις βορειοανατολικούς ανέμους ως και 10-11 μποφόρ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου