26.12.16

Πέθανε ο σταρ της ποπ Τζορτζ Μάικλ

Παγκόσμια θλίψη στον κόσμο της μουσικής και στους θαυμαστές του προκάλεσε η είδηση για τον θάνατο του Βρετανού αστέρα της ποπ Τζορτζ Μάικλ, ο οποίος απεβίωσε το βράδυ της Κυριακής στο σπίτι του στο Λονδίνο, σε ηλικία 53 ετών.
«Με μεγάλη μας θλίψη επιβεβαιώνουμε ότι ο αγαπημένος μας γιος, αδελφός και φίλος Τζορτζ πέθανε ειρηνικά στο σπίτι του τα Χριστούγεννα», αναφέρει ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του καλλιτέχνη.
Ο κυπριακής καταγωγής Γεώργιος Κυριάκος Παναγιώτου, όπως ήταν το πραγματικό όνομα του Μάικλ, κάποτε έπαιζε μουσική τον υπόγειο σιδηρόδρομο του Λονδίνου πριν ιδρύσει το συγκρότημα Wham! μαζί με τον φίλο του Άντριου Ρίτζλεϊ το 1981.
Ο θάνατός του δεν θεωρείται ύποπτος από τη βρετανική αστυνομία, την οποία επικαλέστηκε η βρετανική δημόσια ραδιοτηλεόραση.
«Είμαι βαθιά σοκαρισμένος. Έχασα έναν αγαπημένο φίλο, τον πιο ευγενικό και γενναιόδωρο, κι έναν εξαίρετο καλλιτέχνη. Οι σκέψεις μου βρίσκονται στην οικογένειά του και τους θαυμαστές του», δήλωσε ο Έλτον Τζον.
Αν και είχε αποσυρθεί τα τελευταία χρόνια, ο Τζορτζ Μάικλ ετοίμαζε ένα καινούργιο άλμπουμ σε συνεργασία με τον Βρετανό μουσικό παραγωγό Naughty Boy.
Η δημοφιλία του είχε μειωθεί τη δεκαετία του 1990, αλλά επέστρεψε το 2004 με το άλμπουμ «Patience», καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση των πωλήσεων στη Βρετανία.
Ο τραγουδιστής στο παρελθόν αντιμετώπισε προβλήματα εθισμού από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ.
Ο Τζορτζ Μάικλ πούλησε πάνω από 100 εκατομμύρια δίσκους τις τέσσερις δεκαετίες που μεσουράνησε στη σκηνή της ποπ μουσικής, τα 20 ήδη με τον πρώτο δίσκο της σόλο καριέρας του με τίτλο «Faith» (1987).
Το τελευταίο του άλμπουμ, με τίτλο «Symphonica» (2014), έγινε χρυσό στη Βρετανία.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου