31.12.16

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ

Ευχές Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για το νέο έτος, 2017

«Μέσα στη μακροχρόνια κρίση που περνά ο τόπος μας κλείνουμε το 2016 και έρχεται ένας πολύ δύσκολος χρόνος, το 2017. Είναι ένας χρόνος που αποδεικνύει την ανικανότητα της Κυβέρνησης να βρει ένα σωστό δρόμο να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που έχει ο τόπος.
Το 2017 θα είναι επίσης ένας πολύ επώδυνος χρόνος για όλους τους πολίτες, τους κατατρεγμένους πολίτες της χώρας. Το 2017 το μόνο που ενδιαφέρει την Κυβέρνηση είναι η προετοιμασία για το 4ο μνημόνιο για καινούργια μέτρα.
Εύχομαι από βάθους καρδιάς στους απανταχού της γης Πελοποννησίους και σε όλους τους Έλληνες να αναδείξουν αυτό που ήταν το χάρισμά τους, να έχουν τη δυνατότητα να σηκωθούν από τους καναπέδες τους, να σηκωθούν από τη ραστώνη που έντεχνα ο πολιτικός κόσμος τους έχει οδηγήσει και να βρουν το δικό τους δρόμο, το δρόμο της ευθύνης.
Χρόνια πολλά και καλά για το 2017. Μεγάλη δύναμη, ψυχικό κουράγιο και πάνω απ’ όλα να καταλάβουν όλοι ότι αυτοί οι πολίτες δεν είναι πολίτες δούλοι των οποιονδήποτε άστοχων πολιτικών».

Πέτρος Τατούλης
Περιφερειάρχης Πελοποννήσου













ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ
Αγαπητοί Μεσσήνιοι,
Σας απευθύνω από καρδιάς τις καλύτερες ευχές μου για το Νέο Έτος. Το 2016 υπήρξε μια χρονιά μεγάλων δοκιμασιών τόσο σε εθνικό ,όσο και σε διεθνές επίπεδο. Σημαδεύτηκε από προβλήματα όπως ο πόλεμος στη Συρία, το προσφυγικό, η έξαρση της βίας και της τρομοκρατίας, μα και η ραγδαία επιδείνωση της οικονομικής κρίσης, της ανεργίας και της φτώχιας στη χώρα μας.
Το διεθνές κοινωνικοπολιτικό και οικονομικό περιβάλλον είναι αποκαρδιωτικό.
Ζούμε καταστάσεις πρωτόγνωρες.
 Όμως, ακόμα και μέσα σε αυτό το δυσμενές περιβάλλον, οφείλουμε να εργαζόμαστε για έναν κόσμο με λιγότερη φτώχια, πόλεμο, προσφυγιά, βία και εγκληματικότητα. Ας δούμε τη νέα χρονιά ως μια καινούρια αρχή.
Μέσα σε αυτή την κρίση που μας ταλανίζει, πρέπει να αναζητήσουμε τους δρόμους εκείνους που, με ρεαλισμό, θα μας οδηγήσουν στην έξοδο από τη δυσχερή οικονομική κατάσταση και στην ανάπτυξη. Οφείλουμε να ξεπεράσουμε τις παθογένειες ,να απορρίψουμε το λαϊκισμό, την πολιτική παρακμή και να δημιουργήσουμε με κοινή δυναμική και σωστό προγραμματισμό ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάταξης για τη χώρα μας.
 Ως Περιφέρεια Πελοποννήσου, θα συνεχίσουμε και το 2017 την ολοκλήρωση σημαντικών έργων, αλλά και την προώθηση νέων, στο πλαίσιο αξιοποίησης κάθε αναπτυξιακής προοπτικής, συνεργαζόμενοι με όλους τους φορείς του τόπου μας.
Στόχος μας είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, η έμφαση στην αποτελεσματικότητα, στην καινοτομία, στην αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, αλλά και υποστήριξη όσων έχουν ανάγκη μέσω των κοινωνικών προγραμμάτων.
 Κατανοώ βέβαια και συμμερίζομαι τις αγωνίες σας και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε, αλλά είμαι πεπεισμένη ότι ακόμη και σ’ αυτές τις άσχημες συνθήκες, με αισιοδοξία, υπομονή, επιμονή και κοινή προσπάθεια, θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας. Ευτυχισμένο και Ειρηνικό το Νέο Έτος

Ελένη Αλειφέρη –Καραθανάση 

Aντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας
Η νέα χρονιά να είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Τις πιο θερμές ευχές μου για υγεία, χαρά και δημιουργία.

Άγγελος Κ. Παπαγγελόπουλος Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου