«Αφού το έγραψε το NEWSMESSINIA ... έτσι είναι»!

21.12.16

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Διαμαρτυρίες κατοίκων για αποκλεισμό, λόγω Περιμετρικού

Κάτοικοι, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την έλλειψη πρόσβασης, λόγω Περιμετρικού, από την οδό Σπάρτης μέχρι την οδό Λακωνικής, συμμετείχαν σήμερα σε σύσκεψη στο Δημαρχείο Καλαμάτας  ύστερα από πρόσκληση του δήμου, στην οποία τους έγινε ενημέρωση και αναζητήθηκαν λύσεις για την αντιμετώπιση δυσκολιών στην πρόσβαση, που πράγματι, δημιουργούνται από τον Περιμετρικό.
Στη σύσκεψη από πλευράς δήμου συμμετείχαν ο Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι και οι Διευθυντές Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας και δόθηκε στους κατοίκους η παρακάτω πληροφόρηση:
1. Στον κόμβο Σπάρτης και στον επόμενο κόμβο (οδός Μαρίας Κάλλας) δεν ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός του Περιμετρικού γιατί δεν ολοκληρώθηκαν οι απαλλοτριώσεις σε ιδιοκτησίες.
2. Η αποζημίωση των ιδιοκτησιών έχει προϋπολογιστεί και επρόκειτο να καταβληθεί από το Υπουργείο Υποδομών, πλην όμως οι ιδιοκτήτες επέμεναν να γίνει προκαταβολή των χρημάτων και στη συνέχεια να παραδοθούν οι ιδιοκτησίες, κάτι που δεν επιτρέπει η νομοθεσία περί δημοσίου λογιστικού.
3. Η τροποποίηση του σχεδιασμού στην περιοχή που κατασκευάστηκε ο κόμβος της οδού Σπάρτης έχει ολοκληρωθεί.
4. Ο δήμος θεωρεί ότι εύκολα μπορεί να λυθεί το θέμα της αμφιδρόμησης της οδού Μαρίας Κάλλας, για την οποία - αμφιδρόμηση – συμφωνεί.
5. Για 6 μήνες θα υπάρχει ειδική τεχνική υπηρεσία από το Μορέα, η οποία σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και το δήμο, θα αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα – και όχι μόνο όσα συνδέονται με την προσβασιμότητα – τα οποία αφορούν στην καλή λειτουργία του έργου.
6. Από το δήμο έχει ενημερωθεί το Υπουργείο Υποδομών και ο Μορέας για τα ζητήματα προσβασιμότητας και υπάρχει διαβεβαίωση πως όπου δεν υπάρχουν ζητήματα ασφάλειας και όπου μπορεί να γίνουν βελτιωτικές κινήσεις, αυτές θα γίνουν άμεσα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου