31.12.16

Με χιόνια η παραμονή της Πρωτοχρονιάς και το νέο έτος - Ποιες περιοχές θα πληγούν


Με χιόνια η παραμονή της Πρωτοχρονιάς και το νέο έτος - Ποιες περιοχές θα πληγούν

Τοπικές χιονοπτώσεις προβλέπονται για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αλλά και το νέο έτος, κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι. Στα βόρεια και τα ανατολικά οι χιονοπτώσεις θα είναι πιο πυκνές.

Στο Λεκανοπέδιο λόγω της χιονόπτωσης διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Πάρνηθας, από το ύψος του τελεφερίκ προς το Καζίνο, η Περιφερειακή Οδός Πεντέλης - Νέας Μάκρης από το 414 έως τη Λεωφόρο Διονύσου και από το γήπεδο του Διονύσου προς την Ανατολή, η Λεωφόρος Φυλής, στο ύψος της Μονής Κλειστών προς Δερβενοχώρια.

Στην περιφερειακή οδό Ελευσίνας - Θήβας, από το ύψος Βιλίων, ρεύμα προς Θήβα απαγορεύεται η κυκλοφορία για τα φορτηγά οχήματα άνω των 3,5 τόνων. Τα υπόλοιπα οχήματα κινούνται με αλυσίδες.

Αλυσίδες χρειάζονται όσοι κινούνται από Καλοπούλα προς Υμηττό και στην επαρχιακή οδό Αγίου Μερκουρίου - Βαρυμπόμπης, από το ύψος της ταβέρνας «Λεωνίδας» και από το ύψος Καπανδριτίου προς Βαρνάβα.

Από το σημερινό (Παρασκευή) κύμα κακοκαιρίες επλήγη ιδιαίτερα η Κρήτη. Σοβαρές διακοπές ρεύματος σημειωθήκαν μάλιστα στα Χανιά, το Ρέθυμνο αλλά και το Ηράκλειο. Στο οροπέδιο Λασιθίου μάλιστα, η αστυνομία και ο δήμος χρειάστηκε να απεγκλωβίσουν μία πενταμελή οικογένεια από το σπίτι της στην περιοχή Σελιά. Για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια χιόνισε φέτος στη Σάμο.

Στο Λουτράκι Αριδαίας η ένταση των ανέμων έφτασε ακόμα και τα 8-9 μποφόρ, με αποτέλεσμα να πέσουν κολώνες του ΟΤΕ, καμινάδες τζακιών ενώ έφυγαν κεραμίδια από στέγες σπιτιών.


πηγή: ΣΚΑΙ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου