30.12.16

ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΑΘΟΥΣ !!! Ομολόγησε ο εραστής τη δολοφονία του Ελληνα πρέσβη στη Βραζιλία


Ομολόγησε ο εραστής τη δολοφονία του Ελληνα πρέσβη στη Βραζιλία

Τραγική κατάληξη είχε η εξαφάνιση του πρέσβη της Ελλάδας στη Βραζιλία, Κυριάκου Αμοιρίδη, ο οποίος βρέθηκε απανθρακωμένος στο αυτοκίνητό του στην περιοχή Νόβα Ιγουάτσου, εκεί όπου είχε εξαφανιστεί. 
Οι αρχές διέταξαν τη σύλληψη της συζύγου του Φρανσουάζ και του εραστή της, καθώς όλα δείχνουν ότι πρόκειται για έγκλημα πάθους.
Ομολόγησε ο εραστής τη δολοφονία του Ελληνα πρέσβη στη ΒραζιλίαΑργότερα, την ενοχή του για συμμετοχή στη δολοφονία του πρέσβη στη Βραζιλία Κυριάκου Αμοιρίδη ομολόγησε το απόγευμα της Παρασκευής, ώρα Ελλάδος, ο φερόμενος ως εραστής της συντρόφου του θύματος, αξιωματικός της Αστυνομίας Στρατού Sérgio Gomes Moreira Filho. Ο άντρας αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι εμπλέκεται στο έγκλημα όταν οι αστυνομικοί του έδειξαν το βίντεο από την κάμερα έξω από το σπίτι του πρέσβη όπου φαίνεται να τραβάει κάτι σαν πτώμα μέχρι ένα αυτοκίνητο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υλικό από τις κάμερες έξω από το εξοχικό όπου ο πρέσβης έκανε διακοπές βοηθάει να συναρμολογηθεί το παζλ για την υπόθεση δολοφονίας.

Ένα από τα στοιχεία που βοήθησαν την αστυνομία να ξεμπλέξει το κουβάρι της υπόθεσης ήταν οι κηλίδες αίματος που βρέθηκαν στον καναπέ στο σπίτι όπου ζούσε το ζευγάρι. Από εκεί κατάλαβαν ότι ο Αμοιρίδης έπεσε εκεί μέσα νεκρός και μετά μεταφέρθηκε στο αυτοκίνητο όπου και απανθρακώθηκε. Από τις κηλίδες αίματος συνάγεται το συμπέρασμα ότι ο πρέσβης μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου, ωστόσο τον τελικό λόγο έχουν οι ιατροδικαστές, το πόρισμα των οποίων αναμένεται στις επόμενες ώρες.


Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η απόφαση για τη δολοφονία ελήφθη από τη Βραζιλιάνα Φρανσουάζ, σύντροφο επί 15ετία του πρέσβη, και τον αστυνομικό εραστή της τρεις μέρες πριν την αποτρόπαια πράξη. Ηταν τότε που ο πρέσβης με τη Φρανσουάζ είχαν έναν πολύ έντονο καβγά. Σϋμφωνα με κάποιες πηγές, ενδέχεται και να άσκησε βία κατά της συντρόφου του. Η γυναίκα τότε στράφηκε στον εραστή της και του εξομολογήθηκε όσα έγιναν με αποτέλεσμα εκείνος να γίνει έξαλλος. Το σατανικό ζευγάρι άρχισε να στρώνει τα σχέδια, που θα εκτελούσε περίπου 72 ώρες αργότερα.

Ο εραστής αστυνομικός που κρατείται από χθες το βράδυ αρχικά αρνούνταν κάθε συμμετοχή, όταν όμως του έδειξαν ότι έχουν καταγραφεί όλα σε κάμερα, έσπασε. Ενταλμα σύλληψης υπάρχει επίσης για τη Φρανσουάζ αλλά και άλλα δύο άτομα, των οποίων η εμπλοκή δεν έχει προς το παρόν διασαφηνιστεί.
Ομολόγησε ο εραστής τη δολοφονία του Ελληνα πρέσβη στη Βραζιλία
Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών περιμένει τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης και ταυτοποίησης από τις αρμόδιες αρχές της Βραζιλίας, οι οποίες δεν είναι ακόμα σε θέση, σε καμία περίπτωση, να επιβεβαιώσουν, όπως επισημαίνουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ διπλωματικές πηγές, πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, και έχει λάβει τη διαβεβαίωση από το υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας ότι θα έχει επίσημη ενημέρωση αμέσως μόλις τα αποτελέσματα των ερευνών γίνουν γνωστά.
Οι βραζιλιάνικες αρχές πρόκειται να συνεργαστούν με κλιμάκιο της ΕΛΑΣ που αναμένονται αύριο στη Βραζιλία, προκειμένου να διερευνήσουν από κοινού την υπόθεση του Έλληνα πρέσβη. Για το ζήτημα αυτό, οι βραζιλιάνικες αρχές έχουν ορίσει συγκεκριμένο σύνδεσμο για τη συνεργασία τους με τις αντίστοιχες ελληνικές. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι αγαστή η συνεργασία μεταξύ των ελληνικών και των βραζιλιάνικων αρχών, που παρέχουν κάθε δυνατή διευκόλυνση.
Σημειώνεται, τέλος, πως σήμερα το πρωί εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών ο επιτετραμμένος της πρεσβείας της Βραζιλίας στην Αθήνα και είχε συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες για το ζήτημα του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία.
Συνελήφθη η σύζυγος
Ομολόγησε ο εραστής τη δολοφονία του Ελληνα πρέσβη στη ΒραζιλίαΗ κ. Αμοιρίδη προσήλθε νωρίτερα στο αστυνομικό τμήμα του Ρίο προκειμένου να εξεταστεί από τους αστυνομικούς, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι σχετίζεται με την εξαφάνιση και πιθανόν δολοφονία του Έλληνα διπλωμάτη. Πηγές που μεταδίδουν βραζιλιάνικα ΜΜΕ εμφανίζουν ως πιθανότερο σενάριο η δολοφονία να έγινε στο σπίτι του ζεύγους κατ΄ εντολή της συζύγου...
Αξιωματικοί της τοπικής αστυνομίας εκτιμούν ότι ο διπλωμάτης σκοτώθηκε στο σπίτι συγγενών της γυναίκας του και αργότερα τοποθετήθηκε στο αυτοκίνητο όπου είχε νοικιάσει.
Οι αρχές της Βραζιλίας ανέκριναν στη διάρκεια της νύκτας έναν αστυνομικό σε σχέση με την κατά τα φαινόμενα δολοφονία του πρεσβευτή της Ελλάδας στη Βραζιλία και ερεύνησαν αν εμπλέκεται η βραζιλιάνα σύζυγος του διπλωμάτη, αναφέρουν σήμερα τοπικά μέσα ενημέρωσης, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς.
Η εφημερίδα O Globo, επικαλούμενη μέλη της οικογένειας του αστυνομικού, ανέφερε πως ο αστυνομικός ανακρίθηκε επί ώρες σχετικά με τον Έλληνα πρεσβευτή Κυριάκο Αμοιρίδη, η τύχη του οποίου αγνοείται.
Η Globo ανέφερε επίσης πως οι αστυνομικοί βρήκαν αίμα σ' έναν καναπέ στο σπίτι του Ρίο όπου διέμεναν ο πρεσβευτής και η σύζυγός του και ανέκριναν τη σύζυγο, η οποία ονομάζεται Φρανσουάζ. Σύμφωνα με όσα διαρρέουν, η σύζυγός του είχε σχέση με αστυνομικό ο οποίος έχει επίσης προσαχθεί.
Στη δημοσιότητα δόθηκε και μία φωτογραφία ενός άντρα την ώρα που οδηγείται στο τμήμα φορώντας κουκούλα, χωρίς προς το παρόν να διασταυρώνεται αν πρόκειται για τον εραστή της συζύγου.
Ένα απανθρακωμένο πτώμα βρέθηκε χθες το βράδυ μέσα στο αυτοκίνητο που είχαν μισθώσει ο 59χρονος Κυριάκος Αμοιρίδης και η Βραζιλιάνα σύζυγός του.
Την υπόθεση ερευνά το τμήμα ανθρωποκτονιών της αστυνομίας της Πολιτείας του Ρίο ντε Ζανέιρο και η εφημερίδα O Globo αναφέρει πως η αστυνομία εργάζεται βασισμένη στην υπόθεση ότι πρόκειται για δολοφονία.
Το Ρόιτερς αναφέρει στο τηλεγράφημά του πως το αυτοκίνητο εντοπίσθηκε στα βόρεια περίχωρα του Ρίο, μια φτωχή περιοχή στην οποία κυριαρχούν ισχυρές ένοπλες συμμορίες με πολιτικές διασυνδέσεις, οι οποίες αποτελούνται κυρίως από εκτός υπηρεσίας ή συνταξιούχους αστυνομικούς και πυροσβέστες που ελέγχουν εκτεταμένες περιοχές. Πιστεύεται πως συχνά αποσπούν εκβιαστικά χρήματα από τους κατοίκους με αντάλλαγμα να εμποδίζουν τις συμμορίες των ναρκωτικών να καταλάβουν τις περιοχές.
Το Ρόιτερς σημειώνει πως το περιστατικό αποτελεί άλλο ένα πλήγμα για την εικόνα του Ρίο μόλις τέσσερις μήνες αφότου η πόλη αυτή φιλοξένησε τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Το πρακτορείο προσθέτει πως η εγκληματικότητα στο Ρίο βρίσκεται σε άνοδο και πως η Πολιτεία έχει μεγάλα χρέη και συχνά δεν μπορεί να πληρώνει εγκαίρως --ακόμη και καθόλου-- τους μισθούς των αστυνομικών και άλλων υπαλλήλων της.



.
Στη Βραζιλία κλιμάκιο της ΕΛΑΣ
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κλιμάκιο της Ελληνικής Αστυνομίας αναχωρεί για τη Βραζιλία, προκειμένου να συνδράμει στις έρευνες των βραζιλιάνικων Αρχών για τον πρέσβη της Ελλάδας, Κυριάκο Αμοιρίδη.
Παράλληλα, σημειώνεται ότι επιβεβαιώθηκε, κατόπιν επικοινωνίας της πρεσβείας της Ελλάδας με το υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας, πως το εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο στην περιοχή Νόβα Ιγουάτσου της πόλης του Ρίο, στο οποίο βρέθηκε απανθρακωμένη σορός, είχε ενοικιαστεί, προ ημερών, από τον Έλληνα πρέσβη στη Μπραζίλια.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου