27.12.16

Οι ειδικοί μίλησαν: Το μούσι είναι πλέον ντεμοντέ

Το 2017 όλες οι hipster γενειάδες θα χαθούν από προσώπου γης

Πολλοί κάνουν λόγο το τελευταίο διάστημα για τη μείωση της δημοφιλίας του, μετά από χρόνια ολόκληρα που κυριαρχούσε στα ανδρικά περιοδικά μόδας αλλά και παντού γύρω μας, αφότου η γενιά των hipster το αποθέωσε και το μετέτρεψε σε must.

Ο λόγος για το μούσι, του οποίου ο θάνατος αποτελεί πλέον πραγματικότητα, σύμφωνα με άρθρο της Independent.

Έχοντας γνωρίζει την κορύφωσή της το 2013, η μόδα του μουσιού έχει αρχίσει τους τελευταίους μήνες να ακολουθεί φθίνουσα πορεία, αφού μειώνεται τόσο σε μήκος όσο και σε συχνότητα μεταξύ των νέων.

«Από τότε που το μοντέλο Ricky Hall λάνσαρε στο Instagram το trend του μεγάλου μουσιού, η μόδα γνώρισε πρωτοφανή επιτυχία», εξηγεί στην εφημερίδα ο διευθυντής της εταιρείας προϊόντων ανδρικής περιποίησης men-ü, Λόιντ Χιουζ. Τα μακριά και πυκνά μούσια εξαπλώθηκαν σαν επιδημία, όχι μόνο στον κόσμο της μουσικής και των σπορ αλλά και στο ευρύ κοινό. Εκατομμύρια άνδρες μεταμορφώθηκαν από κομψοί, ξυρισμένοι δανδήδες σε μουσάτους hipster «ξυλοκόπους». «Επρόκειτο για μούσια μακριά και ανεπιτήδευτα, τα οποία μπορούσε να αποκτήσει σχεδόν οποιοσδήποτε», συμπληρώνει ο Χιουζ.

Τη μόδα υιοθέτησαν μερικοί από τους πιο σέξι άνδρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων ο Τζέιμι Ντόρναν και ο Έιντριαν Τέρνερ. Το 2013, 8 στους 10 άνδρες της λίστας του περιοδικού Glamour για τους ωραιότερους διασήμους της χρονιάς είχαν μακρύ μούσι.

Τι άλλαξε όμως από τότε; «Τέσσερα χρόνια μετά βλέπουμε μια μεγάλη αλλαγή στο μήκος του μουσιού, το οποίο είναι πλέον πολύ κοντό. Επίσης, το φρεσκοξυρισμένο look έχει επιστρέψει στη μόδα», αναφέρει ο Χιουζ, σύμφωνα με τον οποίο αυτή η τάση θα συνεχιστεί και το 2017 δεν θα βλέπουμε ίχνος τρίχας στα ανδρικά πρόσωπα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου