21.12.16

ΤΡΙΠΟΛΗ - Ισόβια στη "μαύρη χήρα" για τη δολοφονία του καπετάνιου

Ύστερα από περίπου τέσσερις εβδομάδες ακροαματικής διαδικασίας.

Ομόφωνα ένοχη για ανθρωποκτονία από πρόθεση έκρινε το Δικαστικό Μέγαρο Τρίπολης την Δήμητρα Βούλγαρη, για την δολοφονία του Καπετάνιου, Θανάση Λάμπρου, στην Κοιλάδα της Αργολίδας τον Δεκέμβριο του 2014.
Ώρα 02:30, Δικαστικό Μέγαρο Τρίπολης. Ομόφωνα ένοχη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, κρίθηκε η Δήμητρα Βούλγαρη, ύστερα από περίπου τέσσερις εβδομάδες ακροαματικής διαδικασίας.
Σημειωτέον ότι η ίδια επέλεξε να μην είναι παρούσα κατά την αναγγελία της ποινής, ενώ περίπου στις 02:00 ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος της οικογένειας του θύματος, πέρασε την πόρτα του Δικαστικού Μεγάρου Τρίπολης.
Ακόμη, καταδικάστηκε σε 18 μήνες για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
Επίσης το Δικαστήριο αποφάσισε να διαβιβαστούν αντίγραφα της δικογραφίας στον Εισαγγελέα Εφετών Ναυπλίου για τη διερεύνηση τυχών ποινικής ευθύνης-συμμετοχής στον Π.Α.,τον φίλο του καπετάνιου στο σπίτι του οποίου βρέθηκε δολοφονημένος.
Γνωρίζω τον δολοφόνο, αλλά δεν με αφήνουν να καταθέσω
Φανερά εκνευρισμένη η μητέρα της Δήμητρας Βούλγαρη προσπαθούσε και με τις δηλώσεις της να μεταφέρει την αγωνία της για τη δίκη της κόρης της, λίγες ώρες πριν την καταδικαστική απόφαση.
"Εμείς αυτούς τους συνηγόρους θέλουμε, αυτοί είναι η ζωή μας, αυτοί είναι η ψυχή μας, πάνε να καταδικάσουν το παιδί μου. Εμείς δεν προχωρούμε, δεν καταθέτουμε. Γνωρίζω το δολοφόνο εδώ και δύο μήνες και δεν με άφησαν να καταθέσω. Υπάρχει μάρτυρας που έχω πάει στο σπίτι του, μου έχει πει γεγονότα, μου έχει πει τους μάρτυρες και ο πρώτος είναι ο ... (αναφέρει το όνομα μάρτυρα-κλειδί στην υπόθεση). Αυτός είναι ο δράστης, αυτός και οι υπόλοιποι. Αν με αφήσουν να καταθέσω θα το πω", δήλωσε μπροστά στις κάμερες.
Είχε ομολογήσει τον φόνο και... το πήρε πίσω
Τα ξημερώματα της Παρασκευής 24 Ιουλίου είχε ομολογήσει την δολοφονία του συζύγου της Θανάση Λάμπρου παρουσία Εισαγγελέα , αλλά μετά την πήρε πίσω αρνούμενη να την υπογράψει.
Η Δήμητρα Βούλγαρη- Λάμπρου ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Ναυπλίου, ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει το σύζυγο της, αλλά όλα έγιναν πάνω σε συμπλοκή στο σπίτι του οικογενειακού τους φίλου.
Εκείνο το μεσημέρι επέστρεψε σπίτι της από το Κρανίδι και δεν βρήκε εκεί το σύζυγο της. Ανησύχησε, όπως ισχυρίστηκε και τον αναζήτησε στο σπίτι του φίλου τους, που βρίσκεται κοντά στο δικό τους στην περιοχή της Κοιλάδας.
Σύμφωνα με την ομολογία της, όταν τον βρήκε ήταν ιδιαίτερα επιθετικός απέναντι της. Τελευταία η σχέση τους ήταν πολύ κακή και τη ζήλευε παθολογικά. «Με όποιον άνδρα μιλούσα, πίστευε ότι ήταν και εραστής μου. Η κατάσταση ήταν αφόρητη. Έφτανε ακόμη και να με χτυπάει», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς.
Καυγάδισαν έντονα και κάποια στιγμή ο άνδρας της βρέθηκε με το όπλο του φίλου τους στα χέρια. Προσπάθησε να του το πάρει και όταν τα κατάφερε το έστρεψε, όπως λέει, στον κρόταφό της λέγοντας του ότι «αυτό που θέλεις να κάνεις εσύ, θα το κάνω μόνη μου». Στη συμπλοκή που ακολούθησε δεν κατάλαβε, όπως ισχυρίζεται, πως «πρόεκυψε» η πρώτη σφαίρα που τον έπληξε στη θωρακική χώρα. Ο άνδρας της έπεσε στα γόνατα και χωρίς να το καταλάβει «προέκυψε» και δεύτερος πυροβολισμός στο κεφάλι.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου