6.12.16

ΣΤΗΝ «ΜΝΗΜΗ» ΤΟΥ ΑΛ. ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ Πεδίο μάχης τα Εξάρχεια

Πεδίο μάχης τα Εξάρχεια: Μολότοφ, οδοφράγματα και πετροπόλεμος με τους αστυνομικούς
Επί ποδός βρίσκονται οι αρχές για τα συλλαλητήρια στις μεγάλες πόλεις με αφορμή τη συμπλήρωση οκτώ χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Ηδη «έπεσαν» οι πρώτες μολότοφ στα πέριξ των Εξαρχείων, ενώ ξεκίνησε ο πετροπόλεμος προς τους αστυνομικούς. Νωρίτερα, αντιεξουσιαστές έβαλαν φωτιά σε δύο αυτοκίνητα τα οποία μετέτρεψαν σε οδοφράγματα στην συμβολή Μπενάκη και Σόλωνος. Επεισόδια σημειώνονται και στην οδό Στουρνάρη με φωτιές στα οδοφράγματα,  ενώ οι αντιεξουσιαστές πέταξαν μια ισχυρή φωτοβολίδα με πιστόλι.
Στις οδούς Στουρνάρη και Σπύρου Τρικούπη με Τοσίτσα συνεχίζονται αυτή την ώρα, τα σοβαρά επεισόδια, με ομάδες αντιεξουσιαστών να πετούν συνεχώς, βόμβες μολότοφ κατά αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες "απαντούν" με περιορισμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.
Πεδίο μάχης τα Εξάρχεια: Μολότοφ, οδοφράγματα και πετροπόλεμος με τους αστυνομικούς
Οι αντιεξουσιαστές πετούν εκτός από μολότοφ και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, όπως φωτοβολίδες.
23 προσαγωγές
Σε 23 προσαγωγές έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής η αστυνομία για τα σοβαρά επεισόδια που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή των Εξαρχείων.
Ομάδες αντιεξουσιαστών συνεχίζουν να εκτοξεύουν δεκάδες βόμβες μολότοφ, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες κάνουν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.
Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική, ενώ η ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων θυμίζει… πεδίο μάχης.
Πεδίο μάχης τα Εξάρχεια: Μολότοφ, οδοφράγματα και πετροπόλεμος με τους αστυνομικούς
Επισημαίνεται ακόμη ότι οι αντιεξουσιαστές έχουν στήσει οδοφράγματα σε διάφορους δρόμους των Εξαρχείων, με επίκεντρο την οδό Σολωμού.
Η πορεία στην Αθήνα
Στην Ομόνοια ολοκληρώθηκε με συμμετοχή περί των 2.000 ανθρώπων η πορεία που πραγματοποίησαν οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και συλλογικοτήτων αντεξιουσιαστών στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή τη συμπλήρωση οκτώ χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Νωρίτερα οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν συγκέντρωση στα Προπύλαια.
«Ενημέρωση» στους κατοίκους
Ενδεικτικό της έντασης που αναμενόταν απόψε είναι το γεγονός ότι κάτοικοι του κέντρου της πρωτεύουσας βρήκαν σήμερα φυλλάδια που τους... ενημερώνουν να απομακρύνουν τα αυτοκίνητά τους!
Τα φυλλάδια, που φέρουν την υπογραφή αναρχικών ομάδων, «ενημερώνουν» πως ειδικά σήμερα, δηλαδή την ημέρα της επετείου από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, τα αυτοκίνητα «κινδυνεύουν», από τις «στρατιωτικές επιθέσεις του κράτους», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Συγκεκριμένα στο χαρτί που άφησαν αναρχικοί στα παρμπρίζ αυτοκινήτων στα Εξάρχεια αναφέρεται:
 

Επίσης φυλλάδια που θυροκολλήθηκαν τις τελευταίες μέρες σε πολυκατοικίες στα Εξάρχεια παροτρύνουν τους πολίτες να «πετάξουν μία γλάστρα από το μπαλκόνι» με στόχο αστυνομικούς.
 

«Αγαπητοί γείτονες και επισκέπτες, αν η μικρή ιδιωτική φυλακή που λέγεται ΙΧ είναι αναγκαία για την επιβίωσή σας μέσα στη μητροπολιτική φυλακή του κεφαλαίου, σας υπενθυμίζουμε τη δυνατότητα να την απομακρύνετε τη συγκεκριμένα ημέρα που η γειτονιά μας γίνεται στόχος στρατιωτικών επιθέσεων του κράτους. Η συμμετοχή και η υλική προσφορά του καθενός στην αντίσταση είναι η μοναδική διέξοδος». Το κείμενο υπογράφουν οι «Σύντροφοι για την κοινωνική αυτοοργάνωση».
Πορείες στη Θεσσαλονίκη
Στη συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε μετά τις 3 το απόγευμα μπροστά από την Καμάρα, συμμετείχαν πολιτικά κόμματα της αριστεράς, φοιτητικοί σύλλογοι, σωματεία, κ.α. και στη συνέχεια οι διαδηλωτές, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, συγκρότησαν πορεία, μέσω της οδού Εγνατία και με κατεύθυνση προς το κέντρο της πόλης.
Η τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία στους κεντρικούς δρόμους, ενώ αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν σε κομβικά σημεία και παρακολουθούσαν από απόσταση την εξέλιξη του συλλαλητηρίου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου