25.12.16

Τι να προσέξουμε αγοράζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια

Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου που λειτουργεί υπό την εποπτεία του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) στο Ηράκλειο, ενημερώνει αναλυτικά τους γονείς για το τι πρέπει να προσέξουν κατά την αγορά κάθε είδους ηλεκτρονικής συσκευής και με ποια κριτήρια να επιλέξουν τη συσκευή που είναι κατάλληλη για την ηλικία του παιδιού, εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων.
Όπως σημειώνει το Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου με σειρά άρθρων στον ιστότοπο του SaferInternet4Kids.gr η εποχή αυτή είναι η αγαπημένη γιορτή των παιδιών, καθώς κατακλύζονται από κάθε λογής δώρα. Στην κορυφή της λίστας των επιθυμιών τους συνήθως βρίσκονται ηλεκτρονικές συσκευές, όπως κινητά τηλέφωνα, tablets, laptops και κονσόλες παιχνιδιών. Οι γονείς, σε πολλές περιπτώσεις δυσκολεύονται να αποφασίσουν αν η συσκευή που ζητάει το παιδί είναι η κατάλληλη για την ηλικία του και αν πληροί τις προϋποθέσεις ασφαλείας.
Με βάση τα παραπάνω, το Κέντρο αναφέρει ότι οι κονσόλες ηλεκτρονικών παιχνιδιών παρέχουν μια πλειάδα από ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και είναι ένας ακόμα τρόπος για τους νέους ανθρώπους να επικοινωνούν με τους φίλους τους. Είναι πολύ σημαντικό να είστε ενήμεροι για τις δυνατότητες αυτών των συσκευών για να μπορείτε να μιλήσετε στο παιδί σας, έτσι ώστε να χρησιμοποιεί την τεχνολογία με ασφαλή και υπεύθυνο τρόπο. Όλες οι κονσόλες παιχνιδιών διαθέτουν γονικές ρυθμίσεις, για να σας βοηθήσουν να διασφαλίσετε ότι το παιδί σας κάνει σωστή και ασφαλή χρήση της συσκευής, αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε και πώς να τις ενεργοποιήσετε.
Ειδικότερα, το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, όπως ανακοίνωσε, απαντά σε συχνές ερωτήσεις για ασφαλή χρήση κονσόλας παιχνιδιών.

Α.Χ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου