27.12.16

ΚΑΤΕΡΙΝΗ: Νέα τηλεφωνική απάτη

Άλλο ένα περιστατικό τηλεφωνικής απάτης αποκαλύφθηκε και οδήγησε τους «φαρσέρ» στον εισαγγελέα.
Οι ενέργειες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη 2 ατόμων, τη στιγμή που επιχειρούσαν να αποσπάσουν χρηματικό ποσό από πολίτη με το πρόσχημα ότι το παιδί του είχε δήθεν προκαλέσει τροχαίο ατύχημα.
Πρόκειται για υπηκόους Βουλγαρίας (43 και 31 ετών), ενώ στη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, συμπεριλαμβάνεται και μία γυναίκα.
Το βράδυ της Δευτέρας η κυρία (η συνεργός), προσποιούμενη την αστυνομικό, τηλεφώνησε σε 66χρονο στην Κατερίνη και του ζήτησε το ποσό των 25.000 Ευρώ, προκειμένου να μεσολαβήσει ώστε η κόρη του, που είχε δήθεν εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο τραυματισμό ανήλικου, να απαλλαγεί από τις συνέπειες που αντιμετώπιζε.
Ο 66χρονονς είπε «ναι» και αργότερα, στο σημείο συνάντησης μέσα στην πόλη της Κατερίνης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο Βούλγαρους τη στιγμή που ζήτησαν να παραλάβουν το χρηματικό ποσό, ενώ στη κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, νωρίτερα την ίδια ημέρα, η συνεργός των συλληφθέντων, με την ίδια μέθοδο προσπάθησε να εξαπατήσει και  μία 70χρονη, χωρίς να τα καταφέρει.
Οι έρευνες συνεχίζονται για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον  Εισαγγελέα Κατερίνης

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου