11.12.16

Το ένοχο μυστικό !!! Η ανήλικη έφυγε από το σπίτι του πατέρα - βιαστή κι εκείνος τη μαχαίρωσε

Παραμονή πρωτοχρονιάς του 1970 δύο νεαρές αδελφές περίμεναν υπομονετικά το λεωφορείο στα ΚΤΕΛ μεγάλης επαρχιακής πόλης για να επιστρέψουν στο χωριό τους. Είχαν κατέβει στην πόλη για ψώνια στα μαγαζιά γιατί το βράδυ θα μαζευόταν ολόκληρη η οικογένεια στο σπίτι για να υποδεχθούν όλοι μαζί το νέο έτος.


Ξαφνικά ένας άνδρας πλησίασε το μικρότερο από τα δύο κορίτσια  ζητώντας του να μιλήσουν. Εκείνη αρνήθηκε, του ζήτησε να φύγει και αναζήτησε με το βλέμμα της την αδελφή της η οποία είχε απομακρυνθεί από κοντά της. Ο άνδρας, όμως, δεν έφευγε και γινόταν ολοένα και πιο επίμονος απαιτώντας από τη μικρή να τον ακολουθήσει. Όταν την έπιασε από το χέρι εκείνη αντιστάθηκε και ο άνδρας ξαφνικά έβγαλε από την τσέπη του ένα μαχαίρι και άρχισε να την χτυπά σε όλο της το κορμί.
Η μικρή άρχισε να ουρλιάζει ζητώντας βοήθεια και έπεσε στο έδαφος. Κοντά της έτρεξε η αδελφή της και άλλοι επιβάτες οι οποίοι κατάφεραν να αφοπλίσουν τον δράστη και έδωσαν τις πρώτες βοήθειες στο κορίτσι το οποίο μεταφέρθηκε αιμόφυρτο στο νοσοκομείο.
Ο άνδρας συνελήφθη για να αποκαλυφθεί, λίγο αργότερα, πως ο 49χρονος αγρότης Β.Ζ. ήταν ο θείος και θετός πατέρας της μικρής η οποία είχε επιστρέψει, λίγες ημέρες νωρίτερα, στους φυσικούς της γονείς. Η επίθεση του Β.Ζ. στην ανήλικη έγινε η αφορμή για να αποκαλυφθεί μια απίστευτη ιστορία η οποία κρυβόταν για χρόνια, πίσω από κλειστές πόρτες και ερμητικά κλειστά στόματα, στην μικρή κοινωνία του χωριού τους.
Ο 49χρονος με τη σύζυγο του δεν είχαν αποκτήσει δικά τους παιδιά και στο σπίτι τους φιλοξενούσαν από μικρή ηλικία το κορίτσι. Η ανήλικη ήταν κόρη της αδελφής της συζύγου του 49χρονου και προερχόταν από πολύτεκνη οικογένεια. Αρχικά, το παιδί έμενε περιστασιακά με το άτεκνο ζευγάρι αλλά στη συνέχεια έμεινε μαζί τους μόνιμα. Έτσι, όσο ο καιρός περνούσε και το ζευγάρι δεν αποκτούσε παιδιά αποφάσισε να προχωρήσει στην υιοθεσία της μικρής.
Άλλωστε, όπως είπαν στους φυσικούς της γονείς, όλοι θα έβγαιναν κερδισμένοι. Η μικρή θα είχε μια καλύτερη ζωή μαζί με τους θετούς της γονείς και παράλληλα δεν θα έφευγε από την οικογένεια αφού θα παρέμενε στο χωριό και θα την έβλεπαν καθημερινά.
Πράγματι, ο 49χρονος και η σύζυγος του, το 1969, υιοθέτησαν το παιδί και όλα έμοιαζαν φυσιολογικά. Ήταν ξεκάθαρο πως ο άνδρας είχε μεγάλη αδυναμία στην θετή του κόρη γεγονός που το απέδιδαν στη μεγάλη επιθυμία του να αποκτήσει παιδί.

Το ένοχο μυστικό

Κανείς, όμως, δεν μπορούσε να υποψιαστεί πως πίσω από την φαινομενικά καλή σχέση του 49χρονου με την μικρή κρυβόταν ένα ένοχο μυστικό. Ένα μυστικό που αποκάλυψε η ίδια του η γυναίκα του και θεία του παιδιού όταν τον έπιασε να ασελγεί σε βάρος του στην κρεβατοκάμαρα τους.
Η γυναίκα έπαθε σοκ και η μικρή μάζεψε τα πράγματα της και επέστρεψε στο σπίτι των γονιών της, χωρίς να δοθούν περισσότερες εξηγήσεις. Το χωριό ήταν μικρό και αν μαθευόταν τι είχε συμβεί θα ξεσπούσε μεγάλο σκάνδαλο. Η μικρή, κατά περιόδους επέστρεφε στο σπίτι των θείων της κατόπιν των διαβεβαιώσεων του άνδρα ότι δεν θα την ξαναενοχλήσει. Η πραγματικότητα, όμως, ήταν διαφορετική καθώς εκείνος, παρά τις υποσχέσεις και τους όρκους που έδινε τόσο στη σύζυγο του όσο και στο κορίτσι, ποτέ δεν μπορούσε να κρατήσει το λόγο του.
ΒΙΑΣΜΟΣ ΣΚΙΑΤο Δεκέμβριο του 1970 το κορίτσι αποφάσισε να εγκαταλείψει οριστικά το σπίτι των θείων της. Είχε, πλέον, μεγαλώσει και δεν μπορούσε, σε καμία περίπτωση, να ανεχτεί τον θετό της πατέρα και τις  ανήθικες επιθέσεις του οι οποίες  είχαν αυξηθεί. Η μικρή εγκαταστάθηκε στο σπίτι των γονιών της και αποφάσισε να συνεχίσει τη ζωή της αφήνοντας πίσω της όσα είχε υποστεί από το θείο της.
Ωστόσο, ο 49χρονος δεν μπορούσε να δεχτεί πως η μικρή έφυγε από κοντά του. Παρακολουθούσε κάθε της κίνηση και την παραμονή της  πρωτοχρονιάς είδε το κορίτσι να μπαίνει στο λεωφορείο με τη  μεγαλύτερη αδελφή της για να πάνε στην πόλη. Θεώρησε πως αυτή ήταν μια καλή ευκαιρία για να της μιλήσει μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα των συγχωριανών τους.

Η επίθεση

Έτσι την ακολούθησε και όταν είδε την ανήλικη στο ΚΤΕΛ την πλησίασε και προσπάθησε, για μια ακόμη φορά, να την πείσει να επιστρέψει σπίτι του. Εκείνη αρνήθηκε και πάλι και τότε ο 49χρονος έβγαλε ένα μαχαίρι και της επιτέθηκε… Ευτυχώς, η μικρή κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό της και περιέγραψε στην αστυνομία με λεπτομέρειες όλα όσα είχε υποστεί τα τελευταία χρόνια στα χέρια του θείου και θετού της πατέρα.
Το καλοκαίρι του 1971 ο Β.Ζ. κάθισε στο εδώλιο του κακουργιοδικείου Κοζάνης κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας και αποπλάνηση ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση.
ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΣτην απολογία του ο 49χρονος κατηγορούμενος αρνήθηκε κατηγορηματικά πως διέπραξε το αδίκημα της αποπλάνησης ανηλίκου. Ισχυρίστηκε πως δεν υπήρχε λόγος να εγκαταλείψει το παιδί το σπίτι και το γεγονός αυτό το έφερε βαρέως. «Θόλωσα λόγω της αδυναμίας που είχα στη μικρή και δεν ήξερα τι έκανα», είπε.
Τελικά, το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 49χρονο Β.Ζ. για απόπειρα ανθρωποκτονίας και αποπλάνηση ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση και τον καταδίκασε σε κάθειρξη 12 ετών, κατά συγχώνευση. Επιπλέον, του επέβαλε πενταετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων και επιδίκασε υπέρ της μικρής το ποσό των 7.000 δρχ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου