13.12.16

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ !!! Το φίδι που κάνει… τον ψόφιο κοριό

snake3Η παράξενη συμπεριφορά του και η γνώμη του ειδικού

Τι κάνει ένα φίδι όταν αντιληφθεί πως δεν μπορεί να ξεφύγει από τον κυνηγό του; Σε μια σπάνια και παράξενη περίπτωση, όπως η παρακάτω, το ερπετό προσποιείται το νεκρό για να τη γλιτώσει!
Αυτό έγινε όταν ο Eric Johnson εντόπισε ένα φίδι στην περιοχή Mission του Τέξας, και ο άνδρας δεν παρέλειψε να καταγράψει την αναπάντεχη συμπεριφορά του.
Όταν το πλησίασε, το φίδι επιχείρησε να ξεφύγει αλλά όταν συνειδητοποίησε πως, όπως νόμιζε, δεν είχε ελπίδα, έκανε σαν να ήταν νεκρό, με το στόμα του μισάνοιχτο και τον λαιμό του σε παράξενη κλίση, σαν να ήταν σπασμένος.
snake2Έδειχνε φαινομενικά άψυχο όσο ο Johnson το εξέταζε αλλά μόλις εκείνος απομακρύνθηκε, σύμφωνα με τη Daily Mail, επανήλθε στη ζωή σαν να μην είχε συμβεί τίποτα.
«Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο» σχολίασε ο Johnson. «Δεν είμαι σίγουρος αν ήταν κάποιος αμυντικός μηχανισμός ή αν είχε να κάνει με κάποιο άλλο πρόβλημα στην περιοχή. Αυτού του τύπου συμπεριφορές έχουν πολύ λίγες φορές καταγραφεί σε άλλα είδη φιδιών αλλά ποτέ στο συγκεκριμένο, εξ όσων ξέρω».
Σύμφωνα με την Kristen Wiley, πάντως, από το κέντρο ερπετών του Κεντάκι Kentucky Reptile Zoo, είναι δύσκολο να κρίνει κανείς τι ακριβώς συμβαίνει χωρίς να μπορεί να δει τι προηγήθηκε και τι επακολούθησε.
snake1«Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να εξηγήσουν αυτή τη συμπεριφορά, μπορεί να είναι αποτέλεσμα ασθένειας ή τραυματισμού, ίσως και νεφρικής ανεπάρκειας. Δεν ξέρουμε επίσης για πόση ώρα συνεχιζόταν το κυνήγι πριν το βίντεο, το φίδι μπορεί να είναι σοκαρισμένο ή εξαντλημένο» εξηγεί. «Είναι αναμφίβολα μια ενδιαφέρουσα συνάντηση αλλά κλίνω περισσότερο προς την άποψη πως κάτι τρέχει παρά πως το φίδι επιδεικνύει κάποιον αμυντικό μηχανισμό» καταλήγει.


 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου