28.12.16

Το πόθεν έσχες Βαρουφάκη έφερε αντιπαράθεση με το "Ποντίκι"

Στο πρώτο πόθεν έσχες που καταθέτει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης φέρεται να εμφανίζει εισοδήματα ύψους 89.840 ευρώ, τα οποία δεν προέρχονται από την βουλευτική του αποζημίωση, αφού η δήλωση περιουσιακής κατάστασης που κατέθεσε αφορά στην οικονομική χρήση του 2014, περίοδο που δεν ήταν καν βουλευτής.
Ο Γιάνης Βαρουφάκης εμφανίζεται να έχει τραπεζικούς λογαριασμούς, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Έχει καταθέσεις ύψους περίπου 7.000 ευρώ στην Εθνική Τράπεζα, αλλά και στην HSBC, ενώ μαζί με την σύζυγο του Δανάη Στράτου έχει περίπου 50.200 δολάρια στην Bank of America και η σύζυγος του έχει στην ίδια τράπεζα μόνη της καταθέσεις ύψους 14.831 ευρώ, αλλά και ένα μικρό ποσό στην Alpha Bank.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης επιχείρησης χωρίς να προσδιορίζεται το είδος της. Το ίδιο και η σύζυγος του που όμως είναι ιδιοκτήτης άλλων δύο επιχειρήσεων, η μια δηλώνεται ως ατομική και η άλλη ως παροχής υπηρεσιών.
Ο Γιάνης Βαρουφάκης και η συζύγος του, πάντα σύμφωνα με τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης έχουν στην κατοχή τους τρία αυτοκίνητα και τρεις μοτοσυκλέτες. Σχετικά με τα ακίνητα που διαθέτει ο πρώην υπουργός Οικονομικών φέρεται ως ιδιοκτήτης μιας οικίας 78 τμ και δύο αγροτεμαχίων, ενώ η σύζυγος του έχει δύο οικίες, 194 τμ και 380 τμ αντίστοιχα, ένα γραφείο και τρία αγροτεμάχια.
Πάντως απαντώντας σε σχετικό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα topontiki.gr, ο κ. Βαρουφάκης διευκρίνισε ότι «Πληροφοριακά, η «επιχείρηση» μας είναι αστική μη κερδοσκοπική με καλλιτεχνικό περιεχόμενο + 0 εισοδήματα!

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου