7.12.16

ΠΑΡΑΛΥΕΙ ΑΥΡΙΟ Η ΧΩΡΑ: Ποιοι απεργούν


apergia

Παραλύει αύριο όλη η χώρα, καθώς οι εργαζόμενοι στον Δημόσιο τομέα, στις τράπεζες, στα μέσα μεταφοράς και σε πολλούς άλλους κλάδους, μετέχουν στην αυριανή (Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου) 24ωρη απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, την οποία έχουν κηρύξει ενάντια στις «συνεχιζόμενες πολιτικές λιτότητας, φτώχειας και εξαθλίωσης και τη διαρκή υποβάθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων».Αναλυτικά:
Νοσοκομεία
Με προβλήματα η λειτουργία των νοσοκομείων. Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) έχει προγραμματίσει πανελλαδική απεργία στις 8 Δεκεμβρίου, ενάντια στις απολύσεις των επικουρικών γιατρών, αλλά και για το σύνολο των προβλημάτων του κλάδου, καθώς και πανελλαδική συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας. Τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) ανακοίνωσε η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).
ΟΤΟΕ – Τράπεζες
Τη συμμετοχή του στην 24άωρη γενική απεργία που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ γνωστοποίησε και ο κλάδος των τραπεζοϋπαλλήλων.
Στάση στα καταστήματα
Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων προτείνει στα μέλη του, τρίωρο κλείσιμο των καταστημάτων της πόλης, από τις 9-12 το πρωί της Πέμπτης 8ης Δεκεμβρίου, ημέρα κατά την οποία η ΓΣΕΕ έχει προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία.
Μέσα Ενημέρωσης
Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης απεργούν σήμερα (έως και τις 6 το πρωί της Πέμπτης).
 Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Την Πέμπτη τα λεωφορεία θα εκτελούν δρομολόγια από τις 9 το πρωί έως τις 9 το απόγευμα, τα τρόλεϊ από τις 8:30 π.μ έως τις 9:00 μ.μ ενώ μετρό, τραμ και ηλεκτρικός θα λειτουργήσουν μόνο για έξι ώρες, από τις 10 π.μ έως τις 4 μ.μ.
Η νυκτερινή λεωφορειακή γραμμή Νο 78Ν (ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο), θα λειτουργήσει κανονικά όπως επίσης και τα ειδικά διασκευασμένα λεωφορεία για τη δωρεάν μετακίνηση των ΑμεΑ.
Δεμένα θα μείνουν και τα πλοία στα λιμάνια για 48 ώρες λόγω της νέας 48ωρης απεργίας της ΠΝΟ.
Πανεπιστήμια
Οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της Πέμπτης 8ης Δεκεμβρίου.
Η συγκέντρωση συνδικάτων είναι προγραμματισμένη για αύριο, στις 11:00 π.μ, στο Πεδίο του Άρεως. Το ΠΑΜΕ θα βρίσκεται στην Ομόνοια από τις 10:30 το πρωί.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου