15.12.16

Τι να προσέχετε όταν βάζετε πλαστικά τάπερ με φαγητό στον φούρνο μικροκυμάτων !!!

Τα περισσότερα σπίτια έχουν πλέον έναν φούρνο μικροκυμάτων, ο οποίος διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητά μας.
Αυτό που λίγοι γνωρίζουν, ωστόσο, είναι οι κίνδυνοι που σχετίζονται με τα πλαστικά, που βάζουμε πολλές φορές στα μικροκύματα για να ζεστάνουμε διάφορα φαγητά.
Σύμφωνα με δύο σχετικές έρευνες, οι οποίες δημοσιεύθηκαν στα επιστημονικά περιοδικά Hypertnesion και Clinical Endocrinology and Metabolism, αυτός ο κίνδυνος αφορά τις φθαλικές ενώσεις που υπάρχουν στα πλαστικά δοχεία και τις πλαστικές μεμβράνες,με τις οποίες σκεπάζουμε ή αποθηκεύουμε τις τροφές.
Παλαιότερες έρευνες έχουν δείξει ότι μία από αυτές τις ενώσεις, με τα αρχικά DEHP, ήταν πολύ επικίνδυνη για την υγεία του ανθρώπου και έτσι οι κατασκευαστές πλαστικών την αντικατέστησαν με δύο άλλες συγγενικές ουσίες, την DINP και DIDP. Αυτές χρησιμοποιούνται για να ενισχύσουν την ανθεκτικότητα του πλαστικού.
Ωστόσο, όταν τα πλαστικά θερμαίνονται, αυτές οι ουσίες είναι δυνατό να περάσουν από το δοχείο/μεμβράνη προς το φαγητό που εμπεριέχεται σε αυτό και από εκεί φυσικά να φτάσει και μέσα στον οργανισμό μας όταν το τρώμε.
Έτσι, οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι είναι καλύτερο να βάζουμε το φαγητό που θέλουμε να ζεστάνουμε στα μικροκύματα, πρώτα στο πιάτο που θα χρησιμοποιήσουμε και να το ζεστάνουμε στο πιάτο και όχι στο πλαστικό.
Αυτό αφορά τόσο τα κλασικά πλαστικά δοχεία (τάπερ κλπ) όσο και τις πλαστικές μεμβράνες.
iatropedia.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου