2.12.16

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Υποχρέωση για τη διαχείριση μπάζων

Ο Δήμος Καλαμάτας γνωστοποιεί με έγγραφό του προς τις ιδιωτικές επιχειρήσεις συλλογής μπάζων, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην περιφέρεια του, ότι από τον Οκτώβριο του 2016 ξεκίνησε τη λειτουργία της στο Σταυροπήγιο Δυτικής Μάνης μια μονάδα διαχείρισης των αποβλήτων εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων. 
Η μονάδα αυτή είναι προς το παρόν η μοναδική αδειοδοτημένη στο νομό Μεσσηνίας για τη διαχείριση των συγκεκριμένων υλικών, σύμφωνα με τις προβλέψεις της νομοθεσίας, ενώ ο Δήμος Καλαμάτας ευελπιστεί ότι σύντομα θα αδειοδοτηθούν και άλλες ομοειδείς μονάδες εντός των ορίων του.
Προς τις επιχειρήσεις συλλογής μπάζων επισημαίνεται η απορρέουσα από το νόμο υποχρέωσή τους να μεταφέρουν στη μονάδα διαχείρισης των αποβλήτων τα μπάζα, που συλλέγουν από δραστηριότητες φυσικών και νομικών προσώπων και να μην τα απορρίπτουν σε μη αδειοδοτημένους χώρους. Είναι μία υποχρέωση που δεν επιβάλλεται μόνο από την ανάγκη εναρμόνισης προς τις ισχύουσες διατάξεις του νόμου, αλλά αποτελεί πρωτίστως υποχρέωση προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.
Για περαιτέρω πληροφορίες, οι επιχειρηματίες μπορούν να απευθύνονται: α) στη Διεύθυνση Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου Καλαμάτας, τηλ. 27213 60851, κ. Παπαδόπουλος και 27213 60858 κα Γιαννοπούλου
β) στη μονάδα διαχείρισης των αδελφών Μανουσέα, τηλ. 6944 838686 και
γ) στον αρμόδιο φορέα διαχείρισης ΑΑΝΕΛ, τηλ. 210 6047497, κ. Μουρκάκο

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου