7.12.16

Η ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΜΠΗ ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ

Του: Αντώνη Αντωνόπουλου

Την περίπτωση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ Λάμπη Ταγματάρχη είμαι βέβαιος ότι θα την θυμούνται οι περισσότεροι.
Όπως θα θυμούνται και την απάθεια του στην αρμόδια επιτροπή της ελληνικής βουλής όταν τον εξευτέλιζε με το… βαμβάκι η τότε πρόεδρος Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Ο Ταγματάρχης που έκανε …αλχημείες και επί εποχής ΓΑΠ και Γερουλάνου στην ΕΡΤ με μαϊμού διαγωνισμό μέσω του οποίου βόλεψε την ανιψιά Τσιτσιμπίκου και την βαφτιστήρα του, και με εκτελεστικά εργαλεία τους ξεδιάντροπους και επίσης βολεμένους Κογιάννη και Χατζηγεωργίου έσβηνε και έγραφε ονόματα στη λίστα των συμβασιούχων που έστελνε στο γραφείο του Χυτήρη. Για τις αναθέσεις και τις εξωτερικές παραγωγές της εποχής εκείνης ,πρακτική στην οποία έχει ιδιαίτερη αδυναμία ο Ταγματάρχης θα φρεσκάρω την μνήμη σας άλλη φορά. Στα..φρέσκα και σε πολύ σύντομο χρόνο ο Ταγματάρχης κατάφερε (Θέλει να είσαι ταλαντούχος να έχεις ασυλία στις παρανομίες)να παρακάμψει τους πάντες, να καταργήσει τους πάντες μέχρι και τον Συριζαίο Καπάτο ,να αγνοεί και να παρακάμπτει την ΠΟΣΠΕΡΤ και να έχει μετατρέψει την λειτουργία και τις διαδικασίες της ΕΡΤ που πληρώνει ο ελληνικός λαός σε προσωπική του υπόθεση!!!
Ο  ΛΑΜΠΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ
Σε μια εποχή που πάρα την περιπέτεια του μαύρου όσο έχει την Γερμανική τρόικα η χώρα  πάνω από το κεφάλι της  ως λαιμητόμο κάνεις εργαζόμενος και ειδικά στην ΕΡΤ μπορεί να είναι ήσυχος και εξασφαλισμένος.
Και ενώ έγινε ότι έγινε και επέστρεψαν αυτοί που επέστρεψαν ,ο διευθύνω σύμβουλος της ΕΡΤ με την ανοχή του πρόεδρου Διονύση Τσακνή έχει:
1)Σε εκκρεμότητα τον κανονισμό προσωπικού με οκτώ διαφορετικά μισθολόγια!!!
2)Δεν αναγνωρίζει την προϋπηρεσία εργαζομένων με προεδρικά διατάγματα της περιόδου προ  του μαύρου.
3)Δημοσιοποιεί στη… διαύγεια τις αποφάσεις Δ.Σ χωρίς αιτιολογία .
4)Απαξιώνει τους πάντες, αγνοεί κάθε διαδικασία και παραβιάζει κάθε κανόνα.
5) Οι δουλειές γίνονται απ έξω με αναθέσεις σε εργολάβους και ενοικίαση μέχρι εργαζομένων!!!
Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα:
1)Όταν με το καλημέρα είχε προκηρυχτεί ο φωτογραφικός διαγωνισμός για την κάλυψη της θέσης του Διευθυντή Αθλητικών Προγραμμάτων ,που προόριζε για εκλεκτό του που μπαινοβγαίνει και στο γραφείο του καθημερινά και προέβλεπε να είναι κάτοχος πανεπιστημιακού πτυχίου ασχέτου… προελεύσεως και νομιμότητας.
Και ενώ είχαν καταθέσει υποψηφιότητα για την εν λόγω θέση οκτώ συνάδελφοι αθλητικοί συντάκτες ήδη εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος των Ευρωπαίων δημοσιογράφωνUEPS Γιάννης Δάρας, ως δια… μαγείας και με εντολή του διευθύνοντος συμβούλου Λάμπη Ταγματάρχη την θέση κατέλαβε ο όχι μονο νέος σε προϋπηρεσία αλλά και ο αξιολογημένος εκτός ΝΕΡΙΤ με πολύ λίγα μόρια ,αλλά υπάκουος Ιωσήφ Νικολάου!!!
Και δεν αντέδρασε κανείς!!!Ούτε οι οκτώ υποψήφιοι για την θέση, ούτε ο ΠΣΑΤ ,ούτε η ΕΣΗΕΑ!!!
Σημεία των καιρών και σημάδια που αναδεικνύουν την απόλυτη παρακμή που βιώνουμε και στο χώρο μας.
Παράλληλα ανακηρύχτηκαν προϊστάμενοι και σύμβουλοι με συνοπτικές διαδικασίες τόσο ο Βαγγέλης Ιωάννου (Εκλεκτός και με ΔΤ και με ΝΕΡΙΤ και πριν τον διακόπτη) που παρ ότι σύμφωνα με την προκήρυξη είχε έννομο συμφέρον να …αντιδράσει για τον διορισμό Νικολάου δεν το έπραξε, όσο και ο Δημήτρης Χατζηγεωργίου  εκλεκτός του Γερουλάνου και συνεργάτης του Λάμπη στις αλχημείες της πρώτης θητείας του ,ο οποίος ως διευθυντής τότε πήγαινε και εις βάρος συναδέλφων αθλητικών συντακτών  και κατέθετε στα δικαστήρια της Ευελπίδων, καταθέτοντας ψεύδη, με αποτέλεσμα να χάνουν την δουλεία τους !!!
2)Υποχρεώνει τους εργαζόμενους να πάρουν όλοι άδειες για να κάνει τις αναθέσεις που έχει προγραμματίσει σε παραγωγές, τεχνικούς συνεργεία μέχρι και εργαζόμενους εκτός ΕΡΤ!!!
Θυμίζω σε μια συνέντευξη –«αγιογραφία» του σε Κυριακάτικη εφημερίδα ο Ταγματάρχης δήλωνε «Ακούστε… Όταν έκλεισε η ΕΡΤ δούλευαν 3.000 υπάλληλοι. Σήμερα με λιγότερους (2.600)βγαίνει η ιδία δουλειά. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχει πέσει η ποιότητα αλλά από την προσπάθεια των εργαζομένων. Όση όμως διάθεση και ζήλο να έχει κάποιος δεν μπορεί να γίνει από λογιστής ηχολήπτης ,έχουμε ελλείψεις από πολλές ειδικότητες…»
Κάθε άλλο παρά τυχαία δεν τα έλεγε αυτά τότε (Κυριακή 17 Απριλίου 2016) ο διευθύνων Σύμβουλος Λάμπης Ταγματάρχης.
Με κολλητούς τους Σαγιά και Πιτσίρλα ο Ταγματάρχης απέκτησε την ασπίδα του Τηλε-Υπουργού Νίκου Παππά και την ασυλία του.
Έτσι και ενώ η ΠΟΣΠΕΡΤ κέρδισε την σχετική δίκη και μπλόκαρε  την πρόσληψη πακέτου 50 νέων εργαζομένων που είχε επιλέξει ο ίδιος, προχώρησε τις μεικτές παραγωγές με την …ενοικίαση κάποιων εκ των εργαζομένων. Και εδώ η ΕΣΗΕΑ σφυρίζει …αδιάφορα.
ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ «ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ»
Δεν υπάρχει κίνηση και επιλογή του Λάμπη Ταγματάρχη που να γίνεται στην τύχη.
Επενδύει και για την επόμενη ημέρα ο Ταγματάρχης. Έτσι και ενώ ο σχεδιασμός της πολιτικής εκπομπής «Αίθουσα Σύνταξης» στην οποία συμμετέχει και ο  Γενικός Διευθυντής ενημέρωσης Βασίλης Ταλαμάγκας(Με ισχυρές φιλίες στη Νέα Δημοκρατία) που με απόσπαση από την ΚΈΔΕ και λόγω της φιλίας του με το Υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος και υπεύθυνου Τύπου του Τσίπρα Θοδωρή Μιχόπουλο, προέβλεπε την πρόσληψη εργαζομένων μέσω του διαγωνισμού που απέρριψε το δικαστήριο της ΠΟΣΠΕΡΤ ,ο Ταγματάρχης προχώρησε στην μεικτή παραγωγή και η εκπομπή φυσικά βγήκε στον αέρα. Γιατί ο Λάμπης είναι πάνω και από τα δικαστήρια!!!
Η ΦΑΜΠΡΙΚΑ ΤΩΝ ΜΕΙΚΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ
Με απόφαση της 7-11-2016 και αριθ. πρωτοκόλλου 1408 και πρακτικό 111 του ΔΣ της ΕΡΤ έγινε η τροποποίηση απόφασης ανάθεσης εξωτερικής παραγωγής μετά από εισήγηση του Ταγματάρχη (μεικτής )σε τίτλο «Αίθουσα Σύνταξης» κόστους 48.217,34 ευρώ μέσω της εταιρίας Μπλάκ Οραντζ Α.Ε.
Σημειώνεται ότι ο Λάμπης εξουσιοδοτήθηκε από το ΔΣ για την υπογραφή της σύμβαση και τους όρους της μεικτής παραγωγής.
Με την ιδία …φάμπρικα του Ταγματάρχη εγκρίθηκαν νωρίτερα  στις 5-10-2016,οι αναθέσεις εξωτερικών παραγωγών των εκπομπών :Επιχειρηματικότητα ,κόστους 69.460 ευρώ. ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ κόστους 103.474 ευρώ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ κόστους 273.121 ευρώ, ΑΛΛΟ κόστους 57.600 ευρώ, και ΧΡΗΣΤΙΚΗ κόστους 121.680 ευρώ.
Οι ήμερες και τα έργα του Λάμπη Ταγματάρχη στην ΕΡΤ συνεχίζονται από αυθαιρεσίες και παρανομίες .
Σε μια εποχή που η συντριπτική πλειοψηφία των ελλήνων υποφέρει και αναγκάζεται να πληρώνει για να κάνουν τις μπίζνες τους στην ΕΡΤ. Να τον χαίρονται αυτοί που τον επέλεξαν και τον ανέχονται. Μεταξύ αυτών και αρκετοί εργαζόμενοι που δεν τον καταγγέλλουν.
Τα νεότερα προσεχώς…

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου