11.12.16

Καλά μαζέψαμε ελιές μέχρι τώρα....Έρχεται χιονιάς σε όλη τη χώρα. Απο Τετάρτη - Πέμπτη όλοι μέσα !

Καλά μαζέψαμε ελιές μέχρι τώρα. Έστω και με σχετική δυσκολία λόγω των παρατεταμένων βροχοπτώσεων. 
Από δω και πέρα όμως ο καιρός αγριεύει καθώς πλησιάζει χιονιάς. 
Στα άσπρα λοιπόν θα ντυθούν πολλές περιοχές κάνοντας δύσκολες τις συνθήκες εργασίας στην ύπαιθρο.
Με άλλα λόγια: Στην αποθήκη τα ραβδιστικά, στη σόμπα στο σπίτι ή στο καφενείο όσοι τα δουλεύουν και τα ζωντανά στη στάνη. 
Σύμφωνα με το greekweather.org
Χιονοπτώσεις φαίνεται να εκδηλώνονται μεταξύ 16-17 Δεκεμβρίου ακόμα και σε πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα της Μακεδονίας και πρόσκαιρα για λίγο και της Θράκης, σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου, αρχικά σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Θεσσαλίας πάνω από τα 300-400 μέτρα, σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου πάνω από τα 300-500 μέτρα, σε ορεινά τμήματα της Στερεάς Ελλάδας πάνω από τα 600-700 μέτρα και σε ορεινά της Πελοποννήσου πάνω από τα 700-800 μέτρα. Φαίνεται να υπάρχει χιονόπτωση και στην Θεσσαλονίκη αλλά και στην Πάρνηθα.
Μεταξύ 17-18 Δεκεμβρίου, οι χιονοπτώσεις φαίνεται πως θα ενταθούν σε όλη την Ήπειρο ως και σε πεδινές περιοχές, σε όλη τη Μακεδονία και κυρίως στην δυτική και κεντρική Μακεδονία ακόμα και σε μηδενικά υψόμετρα, σε πεδινά αρχικά τμήματα της Θεσσαλία και μετέπειτα και σε παραθαλάσσια τμήματα αλλά και στις Σποράδες, σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Στερεάς Ελλάδας πάνω από τα 300-400 μέτρα, σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Πελοποννήσου πάνω από τα 400-500 μέτρα και σε ορεινά τμήματα της Κρήτης πάνω από τα 600-700 μέτρα. Θα χιονίσει στην Θεσσαλονίκη αλλά και στην Πάρνηθα, την Πεντέλη, τον Κιθαιρώνα και τον Υμηττό, ενώ χιονόνερο θα σημειωθεί στα υπερβόρεια και βόρεια προάστια.
Μεταξύ 18-19 Δεκεμβρίου, οι χιονοπτώσεις σταδιακά θα εξασθενήσουν από τη Μακεδονία και την Ήπειρο, θα επιμείνουν ωστόσο σε όλη την ανατολική και νότια Θεσσαλία ως και σε παραθαλάσσια τμήματα, στην ανατολική και πρόσκαιρα και κεντρική Στερεά Ελλάδα ως και σε παραθαλάσσια και πεδινά τμήματα και στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Πελοποννήσου πάνω από τα 300-400 μέτρα και σε ορεινές πρόσκαιρα και ημιορεινές περιοχές των Κυκλάδων και της Κρήτης πάνω από τα 400-500 περίπου μέτρα. 
Θα χιονίσει με μέτρια κυρίως ένταση μέσα στην Αθήνα ως και τον Πειραιά, ενώ λίγο πιο έντονες θα είναι οι χιονοπτώσεις στα βόρεια και υπερβόρεια προάστια της Αθήνας.
Στις 20 Δεκεμβρίου τέλος, φαίνεται κάποιες χιονοπτώσεις να επιμένουν σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα των Κυκλάδων και της Κρήτης 300-400-500 μέτρα υψόμετρο.


Α.Χ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου