7.12.16

«ΝΑ, ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ!» Αρθρο – κόλαφος κατά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην Αυγή – Ποιος και γιατί τα βάζει μαζί τους

Σκληρό άρθρο του Θανάση Καρτερού, φιλοξενεί η επίσημη εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, «Αυγή», με το οποίο στρέφεται κατά βουλευτών του κόμματος για το ταξίδι τους στη Ρω.
Στο άρθρο υπό τον τίτλο: «Να, στα μούτρα σας» ο αρθρογράφος βάλλει κατά της Ελένης Αυλωνίτου και της Νίνας Κασσιμάτη για την παρουσία τους στο νησί μαζί με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, αναρωτώμενος αν όλα έγιναν για «τον σταυρό – της κάλπης» και  σημειώνοντας ότι η παρουσία τους ήταν «ανόητη, για να μην πω ανήθικη».
«Εντάξει το χωνέψαμε ότι δεν μας κάνουν και περήφανους ορισμένοι εκπρόσωποί μας. Αλλά αν είναι να μας κάνετε να ντρεπόμαστε, να το ξέρουμε βρε παιδιά. Να τα χωρίσουμε τα τσανάκια μας…», καταλήγει το άρθρο.
Το κείμενο του Θανάση Καρτερού  έχει ως εξής:
Τα ξινά γλυκά για την εικόνα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αντάμα με συμμορίτες της Χρυσής Αυγής, υπό τη σκέπτη της ελληνικής σημαίας έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Δεν θα σπουδαιολογήσω για μια επίσκεψη βουλευτών στα ακριτικά νησιά» είπε. Δεν είναι και σπουδαίο, δηλαδή, να επισκέπτονται ακριτικά νησιά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας με τον Βίτσα στο πλευρό του. Με μια μούντζα, πέντε τον αριθμό, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στα αριστερά. Με τον Κασιδιάρη, τον Παππά και τον – πώς τον λένε – στα δεξιά. Και τα φανταράκια να ξελαρυγγιάζονται ασκαρδαμυκτί.
Τι να πει κι ο εκπρόσωπος, θα πεις. Τι να αφήσει και τι να μαζέψει. 153 είναι τα κουκιά, κι αν μερικά βγαίνουν… μπιζέλια, οι υπεύθυνοι της σοδειάς κάνουν τα στραβά μάτια. Εμείς όμως δεν έχουμε κανένα λόγο να μην σπουδαιολογήσουμε. Όχι για τον Καμμένο – αυτός είναι ό,τι είναι και δεν τον χρεωνόμαστε. Ούτε και για τον Βίτσα – ου εσύ με λοιδορείς αλλά η θέσις. Αλλά για τους δικούς μας οι οποίοι φωτογραφίζονται ευθυτενείς και ελληνοπρεπείς επί της Ρω, αγνοώντας ότι μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις. Μια τέτοια εικόνα, μάλιστα, θα έλεγα ότι αξίζει πολλές παραπάνω.
Διοτι, τι δηλοί η εικόνα; Την εθνική ενότητα απέναντι στον εριστικό γείτονα, σου λέει το επίσημο συναξάρι. Να, στα μούτρα σας, λέει το ανεπίσημο. Διότι, από τους 55 της επιτροπής που κλήθηκαν, ανταποκρίθηκαν μόνο 9. Άρα, η εθνική ενότητα μάλλον έμεινε Αθήνα. Και διότι, επίσης, αν δόθηκε μια εικόνα ενότητας και συναγελασμού θα λέγαμε, αυτή είναι: Αριστεροί με εγκληματίες, βουλευτές μας με νεοναζί. Που πάει να πει ότι αυτό που εισπράξαμε, και δεν μας αρέσει καθόλου, είναι σαφές: Η Αυλωνίτου μαζί με τους φασίστες, η Κασσιμάτη μαζί με τους ναζί.
Αναρωτιέμαι πώς το αποφάσισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Για το έθνος; Για τον σταυρό – της κάλπης; Επίτηδες, λέτε, αγνόησαν τις επιπτώσεις; Ή είναι τόσο ντίπ ώστε να μην καταλάβουν το αυτονόητο, για να μην πω ανήθικο; Μπρος στα κάλλη της προβολής ΜΟΥ, τύφλα να “χει ο Κασιδιάρης; Τελικώς: Εντάξει το χωνέψαμε ότι δεν μας κάνουν και περήφανους ορισμένοι εκπρόσωποί μας. Αλλά αν είναι να μας κάνετε να ντρεπόμαστε, να το ξέρουμε βρε παιδιά. Να τα χωρίσουμε τα τσανάκια μας…

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου