25.12.16

Εσύ πότε παντρεύτηκες; Μήπως γι’ αυτό είσαι ένα βήμα πριν το διαζύγιο;

Η ημέρα του γάμου πρέπει να μείνει αξέχαστη για κάθε ζευγάρι. Ωστόσο αν σκοπεύεις να παντρευτείς άμεσα, ρίξε μια ματιά στην παρακάτω έρευνα η οποία (ίσως) σε βοηθήσει να κρατήσεις τον γάμο σου…για πάντα!

Έρευνες έχουν δείξει, πως η ημερομηνία του γάμου μας, μπορεί να παίξει μεγάλο ρόλο και στο κατά πόσο αυτός ο γάμος θα στεφθεί με επιτυχία ή θα οδηγηθεί σε διαζύγιο.
Όσοι γάμοι τελούνται την ημέρα των ερωτευμένων, τις ημερομηνίες με ίδιους αριθμούς και τις ημερομηνίες με αριθμούς στη σειρά, έχουν μεγάλες πιθανότητές να καταλήξουν σε…διαζύγιο.
Οι έρευνες έδειξαν, πως η αναλογία πιθανοτήτων για διαζύγιο ήταν 37% υψηλότερη για τους γάμους που τελούνταν στις 14 Φεβρουαρίου, σε σχέση με τους γάμους που έγιναν σε μία απλή ημερομηνία, 26% υψηλότερη για τους γάμους σε ημερομηνίες με ίδιους αριθμούς και τέλος 18% υψηλότερη για τους γάμους σε ημερομηνίες με αριθμούς στη σειρά.
Γιατί συμβαίνει αυτό;
Έρευνες έδειξαν πως όσοι παντρεύονται σε «ξεχωριστές ημερομηνίες» έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να δουν τον γάμο τους να καταρρέει, όχι επειδή αυτές οι ημερομηνίες είναι «καταραμένες», αλλά επειδή η επιλογή τους φανερώνει πράγματα για τους ίδιους. Τα συγκεκριμένα ζευγάρια έχουν λιγότερες ομοιότητες μεταξύ τους, καθώς παρατηρήθηκε πως τα ζευγάρια που παντρεύονταν σε «ξεχωριστές ημερομηνίες» τείνουν να είναι ζευγάρια μεγαλύτερης ηλικίας, να έχουν χαμηλότερη εκπαίδευση, ενώ μεγάλες είναι οι πιθανότητες να έχουν ήδη παιδιά ή ακόμη πιθανότερο ο ένας από τους δύο να έχει στο ενεργητικό του ήδη έναν γάμο .
Έρευνες έβγαλαν το συμπέρασμα, πως τα ζευγάρια που επιλέγουν ως ημερομηνία γάμου την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, τείνουν να έχουν ήδη παιδιά ή η γυναίκα να είναι έγκυος την ημέρα του γάμου, καθώς και να έχουν ζήσει μαζί για λιγότερο από δύο χρόνια πριν τον γάμο.
Τέλος, οι ερευνητές σημειώνουν, πως η έρευνά τους δεν αποκαλύπτει με ακρίβεια τον μηχανισμό πίσω από τη σχέση ημερομηνίας γάμου – πιθανότητας διαζυγίου, καθώς ο κίνδυνος διαζυγίου ήταν μεγαλύτερος για όσους παντρεύονταν σε «ξεχωριστή ημερομηνία», με ποσοστά 11% για γάμους που έγιναν την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, 18% για γάμους που έγιναν σε ημερομηνίες με ίδιους αριθμούς και 13% για γάμους σε ημερομηνίες με αριθμούς στη σειρά.
Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως: «αναγνωρίζουμε όσους λένε πως οι ημερομηνίες δεν θα έπρεπε να παίζουν ρόλο, αλλά τα ευρήματά μας δείχνουν ότι είναι δικαιολογημένο να τις σκεφτόμαστε. Για ορισμένα ζευγάρια, η ευκαιρία να παντρευτούν σε μία ξεχωριστή ημερομηνία μπορεί να επηρεάσει την απόφασή τους για το κατά πόσο θέλουν να παντρευτούν. Η απάντηση στο ερώτημα ‘να παντρευτώ;’, πρέπει να προηγείται της απάντησης στο ερώτημα ‘πότε να παντρευτώ;»

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου