24.12.16

«Ξεπαγώνουν» τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος

Χριστουγεννιάτικος μποναμάς στην Ελλάδα, αφού αρχίζει η συζήτηση για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.

Αυτό ανακοίνωσε μέσω Twitter ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Στην ευχάριστη θέση να συμπεράνω ότι ανοίξαμε τον δρόμο για τον ESM προκειμένου να προχωρήσει με τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος», έγραψε ο επικεφαλής του Eurogroup.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά από την επιστολή του Ευκλείδη Τσακαλώτου προς τους δανειστές. «Ελαβα μία επιστολή από τον Ελληνα ομόλογό μου που επιβεβαιώνει τις δεσμεύσεις του στις προηγούμενες συμφωνίες», ανέφερε σχετικά ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών.



«Τα σημερινά βήματα μας επιτρέπουν να συνεχίσουμε σε ένα θετικό δρόμο μπροστά για την Ελλάδα», έγραψε ακόμη ο Ντάισελμπλουμ.

Η συζήτηση για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα είχε «παγώσει» στα μέσα Δεκεμβρίου, μετά από τις εξαγγελίες Τσίπρα για το έκτακτο βοήθημα προς τους συνταξιούχους.

Κυβερνητικές πηγές: Δικαίωση των κυβερνητικών επιλογών οι δηλώσεις Ντάισελμπλουμ  

Το ξεπάγωμα των βραχυπρόθεσμών μέτρων ελάφρυνσης του χρέους που ανακοίνωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ αποτελεί την αναμενόμενη δικαίωση των κυβερνητικών επιλογών να στηριχτούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι και, με το πάγωμα του ΦΠΑ, οι κάτοικοι των νησιών που δέχονται προσφυγικές ροές, τονίζουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κυβερνητικές πηγές.

Ο μόνος που σήμερα δεν χαίρεται είναι ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος έσπευσε να ταυτιστεί και στη Βουλή με τις πιο τιμωρητικές πτέρυγες των δανειστών, προσθέτουν οι ίδιες πηγές.


  iefimerida.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου