24.12.16

Έβγαλαν ¨"μαχαίρια" Βαξεβάνης - ΝΔ για το δάνειο του "Κήρυκα"

Τι έγραψε η εφημερίδα και τι απάντησε η ΝΔ

Άγριος καβγάς Βαξεβάνη- ΝΔ. Η εφημερίδα Documento που κυκλοφορεί σήμερα γράφει για την «συμφωνία αλήθειας» με τους τραπεζίτες για τα δάνεια του «Κήρυκα Χανίων» της εφημερίδας της οικογένειας Ματσούκα. Σημειώνει ότι για 11 χρόνια ο κ. Μητσοτάκης δεν πλήρωνε το δάνειο και αποκαλύπτει το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδας.
Σε ανάρτηση στο “Κουτί της Πανδώρας”, ο διευθυντής της εφημερίδας Κώστας Βαξεβάνης αναφέρει: “Η ΝΔ όμως, πετώντας ουσιαστικά το μπαλάκι στην εξέδρα και θέλοντας να αποδώσει ένα ακόμη αποκαλυπτικό ρεπορτάζ σε πολιτικές σκοπιμότητες, αρνείται να απαντήσει επί της ουσίας σ’ ένα πολύ απλό ερώτημα: αν είναι αληθή όσα αποκαλύπτει το Documento για τα δάνεια του Κυριάκου Μητσοτάκη και του «Κήρυκα Χανίων» (μεταξύ των οποίων κι ένα δάνειο 300.000 ευρώ για το οποίο επί έντεκα χρόνια δεν καταβλήθηκε ούτε ένα ευρώ) σύμφωνα με έγγραφα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα δάνεια ΜΜΕ και κομμάτων και έγγραφα της Τράπεζα της Ελλάδος”.
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 
«Ο επίσημος εργολάβος εκτόξευσης λάσπης της Κυβέρνησης κ. Βαξεβάνης, ξαναχτύπησε. Από το πρώτο φύλλο κυκλοφορίας της νέας εφημερίδας του κ. Καλογρίτσα, επισημάναμε τον πραγματικό σκοπό έκδοσής της που δεν είναι άλλος από την εκτέλεση συμβολαίων σε βάρος των πολιτικών αντιπάλων της απερχόμενης παρέας του Μαξίμου.
Μετά το φιάσκο του διαγωνισμού παρωδία για τις τηλεοπτικές άδειες και την παροιμιώδη αποτυχία των κ. Τσίπρα και Παππά να αποκτήσουν κανάλι με δάνεια της Τράπεζας Αττικής, ο επίδοξος καναλάρχης των βοσκοτοπίων της Ιθάκης κ. Καλογρίτσας, προκαλεί τους πολίτες με ένα ψευδές και χυδαίο πρωτοσέλιδο, που επιχειρεί να εμπλέξει σε δήθεν τραπεζικό σκάνδαλο τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.
Συνεχίζουν να ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα αγνοώντας ότι η εταιρία “ΚΗΡΥΞ Α.Ε.” είναι ασφαλιστικά και φορολογικά ενήμερη και τα τραπεζικά της δάνεια είναι πλήρως ενήμερα, ρυθμισμένα και εξασφαλισμένα, καθώς υπάρχουν σοβαρές εμπράγματες και προσωπικές εγγυήσεις. Ό,τι και αν κάνει, όμως, όποιες βρώμικες μεθόδους και αν χρησιμοποιήσει η παρέα του Μαξίμου, θα βουλιάξει στη λάσπη που κατασκευάζει. Η αλήθεια πάντα κερδίζει». 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου