1.12.16

Δραματικό! Επτά στις δέκα οικογένειες ξεπαγιάζουν

Δραματικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από έρευνα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην οποία αποτυπώνεται για την Ελλάδα… ενεργειακή φτώχεια, που φτάνει το 36%. 
Αδυναμία δηλαδή, την ώρα που οι θερμοκρασίες πέφτουν... οι πολίτες να μπορέσουν να κάνουν κάτι για να ζεσταθούν. 

Τα στοιχεία αποκαρδιωτικά, επτά στις δέκα οικογένειες έρχονται αντιμέτωπες με το κρύο, αφού δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα έξοδα που απαιτεί η θέρμανσή τους.
Ο κ. Ευθύμης 67 ετών τα τελευταία χρόνια, κάθε βδομάδα όπως λέει πηγαίνει με το δοχείο στο πρατήριο και παίρνει πετρέλαιο για τη σόμπα του. Με αυτή ζεσταίνουν το σπίτι τους με την γυναίκα του... αφού οποιαδήποτε άλλη δυνατότητα απλά δεν υπάρχει.
Με την πτώση του υδράργυρου τις τελευταίες ημέρες, ανέβηκε η ζήτηση του πετρελαίου, με μικρότερες ωστόσο παραγγελίες.
Εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης θα αναζητήσουν και φέτος οι πολίτες, με δημοφιλέστερη το τζάκι ή και την ξυλόσομπα ειδικά στις περιπτώσεις που τα ξύλα υπάρχουν και  δεν απαιτείται η αγορά τους.
Πάντως παρά την αύξηση στη διακίνηση πετρελαίου θέρμανσης με τιμή περίπου στα 91 λεπτά, σε γενικές γραμμές μαζικές παραγγελίες δεν έχουν γίνει, με τους πρατηριούχους ωστόσο να καλούν τους καταναλωτές να αποφύγουν να καθυστερήσουν τις παραγγελίες τους αφού δεν αποκλείεται οι τιμές ενόψει και των εορτών να σημειώσουν άνοδο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου