29.12.16

Η υποδοχή του νέου χρόνου στην Καλαμάτα

Xristougenna stin Kalamata 2016 2 MediumΣτην Κεντρική Πλατεία - Βασιλέως Γεωργίου αναμένεται να γίνει η υποδοχή του νέου έτους 2017 τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 31 Δεκεμβρίου 2016, καθώς φαίνεται πως δε θα επικρατήσουν ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία στο πρόσφατο παρελθόν στάθηκαν εμπόδιο στη συγκεκριμένη τελετή.
Σε συνέντευξη Τύπου, σήμερα Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καλαμάτας «Φάρις», Θανάσης Ηλιόπουλος, ανέφερε ότι από το πρωί του Σαββάτου θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις στην Κεντρική Πλατεία - Βασιλέως Γεωργίου και σε άλλα σημεία της πόλης, με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας του Άγιου Βασίλη και εκπροσώπων Συλλόγων και Φορέων στα σπιτάκια της Πλατείας.
Η υποδοχή του νέου έτους θα ξεκινήσει στις 23.30 με μελωδίες από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας και στις 24.00 θα αλλάξει η χρονιά και θα έλθει με ελπίδες και προσδοκίες το 2017. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με ρίψη πυροτεχνημάτων και με κεράσματα στα σπιτάκια της Πλατείας.

ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟ ΕΡΓΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΟ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ. 
ornithes-aristofanh

Ο κ. Ηλιόπουλος, αφού επεσήμανε την ελαχιστοποίηση της κρατικής επιχορήγησης ετησίως προς το ΔΗΠΕΘΕΚ σε 42.000 ευρώ, έναντι 250.000 ευρώ στην έναρξη της θητείας της Δημοτικής Αρχής, αναφέρθηκε στη νέα παραγωγή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας, που θα κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017.
Η Παιδική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ. θα παρουσιάσει την κωμωδία του Αριστοφάνη «Όρνιθες», σε διασκευή για παιδιά του Κώστα Κατσουλάκη.
Για πρώτη φορά στην ιστορία του, το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας επιλεγεί μιαν Αριστοφανική κωμωδία, με στόχο να φέρει τα παιδιά σε επαφή με την αρχαία ελληνική γραμματεία και τα κλασικά κείμενα των σπουδαίων αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων μέσα από μια φαντασμαγορική, ευχάριστη παράσταση με πλούσια σκηνικά και κοστούμια, ευφάνταστες χορογραφίες και χαρούμενες μουσικές και τραγούδια.
Η διασκευή, η σκηνοθεσία, καθώς και η επιμέλεια των σκηνικών, κοστουμιών και φωτισμών είναι του Κώστα Κατσουλάκη, η μουσική του Μιχάλη Χριστοδουλίδη, οι χορογραφίες της Μαρίας Λαδά, ενώ βοηθός σκηνοθέτη είναι η Εύη Γιαννακοπούλου.
Παίζουν: Νάστια Βραχάτη, Εύη Γιαννακοπούλου, Γιάννης Κατσιμίχας, Μαρία Λαδά, Κωνσταντίνος Πασσάς, Γιώργος Τσαπόγας και ο μουσικός Πάνος Κουραμπάς.Η παράσταση βασίζεται σε επαγγελματίες ηθοποιούς, οι οποίοι μένουν στην Καλαμάτα ή κατάγονται απ' αυτήν.
Μετά την πρεμιέρα στις 8 Ιανουαρίου, το έργο θα παρουσιάζεται σε οργανωμένες παραστάσεις για τα σχολεία της Καλαμάτας και της περιφέρειας από τις 9/1/2017, κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή το πρωί στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας (Δημοσθένους 2). Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν μέχρι την περίοδο των διακοπών του Πάσχα. Το εισιτήριο θα τιμάται 10 ευρώ για τους μεγάλους και 5 ευρώ για τα παιδιά.
Αρμόδια για προγραμματισμό ημερομηνίας είναι η Ολυμπία Δημητρέα.
Τηλέφωνα: 27210 82616 και 6983 581023.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου