16.12.16

Αλαβάνος: Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουν να αφήσουν με τίποτα τις καρέκλες

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και στον Πρωθυπουργό αναφορικά με τη διαπραγμάτευση αλλά και το έκτακτο βοήθηκα στους χαμηλοσυνταξιούχους άσκησε ο επικεφαλής του Σχεδίου Β'.
«Πρέπει να βγούμε από τον φαύλο κύκλο του εξευτελισμού των Ελλήνων της τρίτης ηλικίας», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Αλαβάνος και πρόσθεσε: «Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουν να αφήσουν με τίποτα τις καρέκλες και αυτές τις μέρες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ακόμα και πτώση του ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να είμαστε περήφανος λαός. Δεν ζητιανεύουμε το χαρτζιλίκι του Τσίπρα».
Για τη διαφωνία της κυβέρνησης με το ΔΝΤ ο κ. Αλαβάνος σχολίασε ότι «είναι φυσιολογικός ο 'καυγάς'». «Είναι σαν το σουβλατζίδικο με τρεις συνεταίρους, που δεν πάει καλά και αρχίζουν να πλακώνονται μεταξύ τους. Αυτό κάνουν και αυτοί», είπε, για να συμπληρώσει: «Η Ευρωζώνη καταγγέλλει το ΔΝΤ και 'τραβάει το αυτί' στην Ελλάδα. Το ίδιο και το ΔΝΤ. Και η ελληνική κυβέρνηση, μια είναι ενάντια στο ΔΝΤ μια στην Ευρωζώνη. Μπάχαλο».
Σε ό,τι αφορά τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, ο κ. Αλαβάνος υποστήριξε ότι «ο Σόιμπλε απευθύνεται στην Ευρωζώνη για να την ελέγξει». «Από πού και ως πού έχει λόγο για τη χώρα μας; Εμείς του έχουμε δώσει αυτό το λόγο. Στον κάθε Σόιμπλε και στην κάθε Λαγκάρντ», σημείωσε, τονίζοντας ότι η χώρα πρέπει να βρει την κυριαρχία της.
Ο κ. Αλαβάνος εξαπέλυσε προσωπικές βολές κατά του Πρωθυπουργού, ο οποίος, όπως είπε, «δεν έχει κανέναν δισταγμό». «Δεν πιστεύω στην 'τσαμπουκαλίδικη' πολιτική. Για να σε σεβαστεί ο αντίπαλός σου δεν πρέπει να 'πουλάς κορδέλες', αλλά να έχεις μια σταθερή στάση», είπε, προσθέτοντας: «Να μάθει (ο κ. Τσίπρας) και ποια είναι τα νησιά του Αιγαίου, να μην τα λέει διπλά, μόνο πιωμένος μπορεί να είναι για να τα λέει διπλά (Μυτιλήνη-Λέσβος). Η χειρότερη υποτίμηση για έναν άνθρωπο είναι να τον λες με άλλο όνομα ή να μην τον ξέρεις».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου