3.12.16

ΧΙΟΝΙΑΣ ''EXPRESS'' ΣΤΙΣ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΝΟΜΟΥΣ

Νέος χιονιάς μας έρχεται την ερχόμενη Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου και θα χιονίσει περισσότερο από την τελευταία φορά ιδιαίτερα σε περιοχές της βόρειας, βορειοδυτικής και κεντρικής Ελλάδας.

 Πιο συγκεκριμένα φαίνεται να χιονίζει αρκετά πυκνά σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα νομών της κεντρικής και κυρίως της δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου, της δυτικής Θεσσαλίας, αλλά και της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς Ελλάδας ιδιαίτερα πάνω από τα 400-500 μέτρα υψόμετρο.

Μάλιστα βάση του χάρτη των μοντέλων πρόβλεψης καιρού, δεν αποκλείεται σε ορεινές περιοχές ίσως και ημιορεινές να ρίξει ακόμα και 30 πόντους χιόνι...


 Φαίνεται να χιονίζει στους νομούς Ιωαννίνων, Άρτας (300-500 μέτρα), στους νομούς Φλώρινας, Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς, Ημαθίας, Πέλλας, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Πιερίας (200-400 μέτρα) και Καρδίτσας, Τρικάλων, Λάρισας και Μαγνησίας (400-500 μέτρα).
 Θα χιονίσει ωστόσο και σε όλα τα ορεινά πάνω από τα 800-900 μέτρα στους νομούς Ευρυτανίας, Φωκίδας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Εύβοιας και Αττικής καθώς και στα βουνά των νομών Κορινθίας, Αχαϊας, Αρκαδίας, Αργολίδας, Λακωνίας και Μεσσηνίας πάνω από τα 1200-1300 μέτρα.


πηγή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου