25.12.16

Χτύπησε νέος ιός - Γέμισαν πορνό οι οθόνες Πατρινών χρηστών του Facebook.

Τους χρήστες του Facebook "εκθέτει" τις τελευταίες ώρες ένας νέος ιός, που μεταδίδει βίντεο σκληρού πορνό στους φίλους του χρήστη που έχει προσβάλει και σε όσους έχει «ταγκάρει». Πατρινοί είδαν να γεμίζουν πορνό οι οθόνες τους, βλέποντας τί δήθεν έχουν αναρτήσει άλλοι Πατρινοί διαδικτυακοί τους φίλοι.
Ο νέος ιός φαίνεται πως μοιάζει πολύ με άλλους που έχουν «χτυπήσει» στο παρελθόν.
Συγκεκριμένα, η επίμαχη ανάρτηση εμφανίζεται να έχει κοινοποιηθεί από κάποιον φίλο του χρήστη στο «Facebook»  και να έχουν επισημανθεί σε αυτήν  με ετικέτα (tag) μέχρι  και είκοσι (20) φίλοι  του. Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί προ μηνών.
Εάν ο χρήστης πατούσε στο εμφανιζόμενο ως πορνογραφικό βίντεο, μεταφερόταν σε μια απατηλή ιστοσελίδα στην οποία έπαιζαν τα πρώτα δευτερόλεπτα του βίντεο και στη συνέχεια, σταματούσε η αναπαραγωγή και εμφανιζόταν μήνυμα, το οποίο ενημέρωνε τον χρήστη ότι απαιτείται να «κατεβάσει» μια αναβάθμιση του λογισμικού.
Στην περίπτωση που ο χρήστης συναινέσει και «κατεβάσει» το αρχείο, τότε μολύνεται από κακόβουλο λογισμικό (Backdoor Trojan), το οποίο έχει τη δυνατότητα να «παρακολουθεί» το πληκτρολόγιο και το «ποντίκι» του μολυσμένου υπολογιστή, με αποτέλεσμα να μπορούν να υποκλαπούν κωδικοί και επικοινωνίες πάσης φύσεως (π.χ. κωδικοί e-banking,  αριθμοί πιστωτικών καρτών, κωδικοί πρόσβασης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κ.ά.).
Επιπρόσθετα, το κακόβουλο λογισμικό έχει τη δυνατότητα μετά την εγκατάστασή του και τη μόλυνση του υπολογιστή να αναρτά αυτόματα στο λογαριασμό «Facebook» του χρήστη το επίμαχο πορνογραφικό βίντεο, κάνοντας ταυτόχρονα επισήμανση έως και είκοσι (20) φίλους του, με σκοπό την περαιτέρω αυτοδιάδοσή του.  Με αυτό τον τρόπο, το κακόβουλο λογισμικό εξαπλώνεται, μέσω της πλατφόρμας «Facebook», μολύνοντας μεγάλο αριθμό ηλεκτρονικών υπολογιστών.
·         Τί να κάνετε, αν έχετε ...προσβληθεί:
Κλειδώστε το λογαριασμό σας ώστε να μην μπορεί κανένας να σας κάνει επισήμανση χωρίς τη δική σας συγκατάθεση.
Σβήστε τα από τον τοίχο σας με αναφορά ως σπαμ στο άνω μέρος της ανάρτησής σας
Ειδοποιείστε τους φίλους με επιπλέον ανάρτηση δική σας στον τοίχο σας
Αλλάξτε κωδικό πρόσβασης στο
facebook


dete.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου