29.12.16

REUTERS : Ποιος θα επικρατήσει σε πρόωρες εκλογές


tsipras-grafeio-8

Μια ανάλυση στις δημοσκοπήσεις στηνΕλλάδα, επιχειρεί το Reuters, ξεκινώντας με το γεγονός ότι η ΝΔ την οποία νίκησε ο ΣΥΡΙΖΑ, προηγείται κατά περισσότερες από 15 ποσοστιαίες μονάδες στα γκάλοπ. 
Ενα κόμμα που είχε συνδεθεί κάποτε με την ευνοιοκρατία, επαναπροσδιορίζει τον εαυτό του υπό τον ηγέτη του Κυριάκο Μητσοτάκη ως μια μετριοπαθή εναλλακτική που τάσσεται υπέρ των μεταρρυθμίσεων, σημειώνει το πρακτορείο για να καταλήξει στο συμπέρασμα:
Αν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσφύγει στις εκλογές το 2017, κατά πάσα πιθανότητα θα χάσει.
O αρθρογράφος φέρνοντας ως παράδειγμα τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη εκτιμά ο λαϊκισμός θα τελειώσει στην Ελλάδα με την ήττα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.
Οπως αναφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ δύο χρόνια μετά έχει γίνει μέρος του προβλήματος, έχει αποτύχει να αναζωογονήσει την απασχόληση ή την ανάπτυξη. Οι μισοί νέοι είναι ακόμα άνεργοι, και το ΑΕΠ αναμένεται να μην αυξηθεί το 2016.
«Το μετριοπαθές κέντρο, έχει σκληρή δουλειά να κάνει και το 2017 θα είναι μια χρονιά κρίσιμη. Τουλάχιστον στην Ελλάδα υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι ο λαϊκισμός έχει τα όριά του», εκτιμά το Reuters.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου