18.12.16

Χαμός πάλι με τα όσα έγραψε ο ο πρωθυπουργός !!! Τι σημαίνει Αλέξη η λέξη...straightjacket;

Άντε πάλι με τα...αγγλικά του πρωθυπουργού...
Ο καθηγητής Γιώργος Προκοπάκης επεσήμανε με ανάρτηση του στο facebook άλλη μια απίστευτη γκάφα του Αλέξη Τσίπρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Δείτε τι έγραψε ο κ. Προκοπάκης σχετικά με την χρήση της λέξης «straightjacket», αντί του δόκιμου «straitjacket», σε tweet του Αλέξη Τσίπρα: 
«Αλέξη μου, να το κοιτάξεις…
Υποθέτω Αλέξη μου πως δεν γράφεις ο ίδιος τα τουίτ σου. Έχεις προσλάβει κάποιον που είτε είναι απίστευτος μαλάκας ή το κάνει από χαριτωμενιά.
Κοίτα όμως να δεις που σ’ έμπλεξε:
Στο τελευταίο σου τουίτ που ποτέ δεν θα αφήσεις τους γεςμεν της λιτότητας, εκτός του ότι δεν βγάζει νόημα, εμφανίζεται η λέξη straightjacket.Λες εσύ και φαντάζονται και άλλοι πως παρά το ότι αυτή η λέξη δεν
υπάρχει στα λεξικά της αγγλικής (βρετανικής ή αμερικανικής) γλώσσας, οι φοβισμένοι μπροστά στην αποφασιστικότητά σου νεοφιλελεύθεροι καταλαβαίνουν πως αναφέρεσαι στο ζουρλομανδύα – straitjacket. Αμ’ δε!
Στην αργκό η λέξη που επέλεξες υπάρχει.
 Ξέρεις τι σημαίνει;
 Κρατήσου! 
Ξεραμένο σπέρμα στα βλέφαρα.
 Δεν κάνω πλάκα, σου παραθέτω το λήμμα από  το Urban Dictionary.
Αγγλόφωνος αναγνώστης του τουίτ σου λοιπόν, διαβάζει για την austerity (καμιά γκόμενα θάναι!) με το ξεραμένο σπέρμα στα βλέφαρα από τον Έλληνα πρωθυπουργό. Μπράβο Αλέξη μου, ανέβηκες πίστα.
Να στο κάνω ακόμη πιο άβολο: ο όρος (δύο λέξεις) straight jacket χρησιμοποιείται από την κοινότητα για την οποία δεν θέλει ούτε ν’ ακούει ο άντρακλας συνεταίρος σου για ένδυμα, διατιθέμενο σε διάφορα χρώματα και υλικά (δέρμα, δερματίνη, λάτεξ, κλπ) για ειδικές χρήσεις σε καταστάσεις που σε πολλούς αρέσουν
πλην όμως δεν λένε με το ποσέ στο σακκάκι ενός πρωθυπουργού. [κλείσιμο ματιού εδώ, μη μας κατηγορήσει κάνας απ’ αυτούς που θέλουν εποικοδομητικό το διάλογο μαζί σου] Ρίξε μια ματιά στο monkeydungeon.com για την πλάκα της υπόθεσης.

Κοίταξέ το, βρε Αλέξη μου. Δε γίνεται κάθε φορά που κάποιος καθυστερημένος ή ανώμαλος (που θάλεγε κι ο κολλητός σου) απ’ το γραφείο σου γράφει ένα τουίτ να παίρνουν εμάς τηλέφωνο από την Εσπερία σκασμένοι
στα γέλια.»
 
Αλέξη μου, να το κοιτάξεις...
Υποθέτω Αλέξη μου πως δεν γράφεις ο ίδιος τα τουίτ σου. Έχεις προσλάβει κάποιον που είτε είναι απίστευτος μαλάκας ή το κάνει από χαριτωμενιά. Κοίτα όμως να δεις που σ' έμπλεξε:
Στο τελευταίο σου τουίτ που ποτέ δεν θα αφήσεις τους γεςμεν της λιτότητας, εκτός του ότι δεν βγάζει νόημα, εμφανίζεται η λέξη straightjacket. Λες εσύ και φαντάζονται και άλλοι πως παρά το ότι αυτή η λέξη δεν υπάρχει στα λεξικά της αγγλικής (βρετανικής ή αμερικανικής) γλώσσας, οι φοβισμένοι μπροστά στην αποφασιστικότητά σου νεοφιλελεύθεροι καταλαβαίνουν πως αναφέρεσαι στο ζουρλομανδύα - straitjacket. Αμ' δε!
Στην αργκό η λέξη που επέλεξες υπάρχει. Ξέρεις τι σημαίνει; Κρατήσου! Ξεραμένο σπέρμα στα βλέφαρα. Δεν κάνω πλάκα, σου παραθέτω το λήμμα από το Urban Dictionary.
Αγγλόφωνος αναγνώστης του τουίτ σου λοιπόν, διαβάζει για την austerity (καμιά γκόμενα θάναι!) με το ξεραμένο σπέρμα στα βλέφαρα από τον Έλληνα πρωθυπουργό. Μπράβο Αλέξη μου, ανέβηκες πίστα.
Να στο κάνω ακόμη πιο άβολο: ο όρος (δύο λέξεις) straight jacket χρησιμοποιείται από την κοινότητα για την οποία δεν θέλει ούτε ν' ακούει ο άντρακλας συνεταίρος σου για ένδυμα, διατιθέμενο σε διάφορα χρώματα και υλικά (δέρμα, δερματίνη, λάτεξ, κλπ) για ειδικές χρήσεις σε καταστάσεις που σε πολλούς αρέσουν πλην όμως δεν λένε με το ποσέ στο σακκάκι ενός πρωθυπουργού. [κλείσιμο ματιού εδώ, μη μας κατηγορήσει κάνας απ' αυτούς που θέλουν εποικοδομητικό το διάλογο μαζί σου] Ρίξε μια ματιά στο monkeydungeon.com για την πλάκα της υπόθεσης.
Κοίταξέ το, βρε Αλέξη μου. Δε γίνεται κάθε φορά που κάποιος καθυστερημένος ή ανώμαλος (που θάλεγε κι ο κολλητός σου) απ' το γραφείο σου γράφει ένα τουίτ να παίρνουν εμάς τηλέφωνο από την Εσπερία σκασμένοι στα γέλια.
http://www.urbandictionary.com/define.php…
n- When a female becomes excessively inebriated and passes out, and a male ejaculates on both of her eyelids and lets the semen harden before she w...
www.urbandictionary.com

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου